Felnőtt,  Művészet

Doku – Műhelytitkok

Február 12. 16 óra

A Tiktak Peti vetítése Solymáron!

Február 12-én, vasárnap 16 órától folytatjuk a Covid járvány előtt elkezdett sorozatunkat, melyben a BIDF a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál díjnyertes filmjeiből válogatunk és hozzuk el őket a solymári közönségnek. Talán kevesen tudják, hogy a fesztivál alapítója a solymári Sós Ágnes, és sok helybéli közreműködő segítségével valósul meg az esemény minden évben. A szintén solymári, órakiállításáról elhíresült Balogh Péterről készült Tiktak Peti című rövidfilm a községben élő ifj. Petróczy András és Aczél Tulián munkája. A solymári vonatkozású film mellett két díjnyertes magyar rövidfilmet is műsorra tűzünk.

A vetítés után beszélgethetünk az alkotókkal!

Félhomály

2021 Díjnyertes rövidfilmje

Magyarország 2020 (21 perc)

Rendező: Bíró Bálint

Producer: Bíró Bálint, Ezequiel Salinas

Operatőr: Ezequiel Salinas

Szerkesztő: Rudas Marianna

Író: Bíró Bálint, Ezequiel Salinas

Zeneszerző: Mr. Federico Dissandro

Hangmérnök: Mr. Federico Dissandro

Egy láthatatlan fenyegetés bújik meg a Magyar-Szerb határon. Idegen autók járják a vidéket, alakok osonnak át a mezőkön, a kutyák nyugtalanok a kertek alatt és a gyerekek félnek amikor leszáll az éj. Sándor nyolc gyerek édesapja, Mezőőrként dolgozik, feladata, hogy védelmezze a faluközösséget ahol élnek. Éjszakánként útnak indul legidősebb fiával, gyanús tevékenységek után kutatva.

Megálló

2020 Különdíjas rövidfilmje

Magyarország  2019 (9 perc)

Rendező: Elek Judit Sára

Producer: Elek           Judit Sára

Operatőr: Kapás Tibor Albert

Szerkesztők: Ferenczi Lili, Kapás Tibor Albert, Elek Judit Sára

Csabi Terényben, egy kis észak-magyarországi faluban él. Életét az egyszerű dolgok ismétlődése határozza meg: délben ebédelni kell, pénteken jönnek a kukások, az elhervadt virágokat ki kell cserélni. Az élet körforgásában nincs megállás, de vajon meddig maradhat ez így?

Tiktak Peti

Magyarország 2022. (17 perc)

Rendező: Petróczy András, Aczél Tulián

Operatőr: Aczél Tuliáán

Vágó: Petróczy András

„Mindenki számára megvan az igazi, majd megtalálom én is.”- mondogatja magában Tiktak Peti, akit falujában szinte mindenki ismer és kedvel, mégis csodabogárnak tart, így hát Peti kedvenc helyeire, szeretett lovai közé, a templomba vagy teázni a kocsmába most még egyedül jár. Különc és magányos, de sosem unatkozik: ha valakinek elromlik otthon a kakukkosa, inga- vagy asztali órája azzal a biztos érzéssel viszi el Petinek, hogy a legjobb kezekbe kerül, hisz nincs még egy olyan ezermester, mint õ. A baj csak az, hogy alkatrész híján mindig két órából készül el egy jó óra, a másik pedig működésképtelenné válik. Valami mindig hiányzik – így van ez Petinél is. Vajon az óramester oldalán áll-e maga az idő, állandó körforgásával? Törõdik-e valaki Petivel azután is, hogy visszakapja a csodálatosan felújított óráját? „Egyelõre mindenesetre van az órásság” – és a remény.

A program ingyenesen látogatható!