Little Jazz Pub

Művelődési ház Templom tér 25., Solymár, Pest

Házigazda: Márkus Tibor Vendég: Fekete István (trombita), Rozbora Ádám (trombita) Fekete István 1957-ben zenész családban született igen sokoldalú jazz-trombitás. Klasszikus zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte, majd elvégezte az akkor Jazz konzit, de mivel az akkor csak középfokú intézménynek a számított, ezért 2017-ben újra felvételizett a mostani nevén Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémiára, amit idén 2020-ban végez el. Pályája kezdetén a Stúdió 11 állandó trombitása volt, majd itthon és külföldön egyaránt számtalan formációban megfordult, mint például a Kis Rákfogó együttes, Dresch Mihály Quintet, Vajda Sándor Quartet vagy épp Szabados György MAKUZ zenekara. A 90-es években tagja volt a Latin Combonak, Elsa Valle zenekarának, a Babos Project Romaninak és még hosszan sorolhatnánk. Eközben session zenészként is bizonyított Cserháti Zsuzsa és Charlie lemezein és koncertjein egyaránt... Manapság az Akadémia mellett tanít, illetve oszlopos tajga a Halper-Hendrix Experimentnek, Szőke Szandra Quartetjének. Ádám lelkes trombita tanár a Krammer Big Band szóló trombitása. Diploma után a tanítás mellett szeretné a preimer nívó dijas zenekarával (Rozbora Ádám Quartett) minél többet játszani. Hatalmas lehetőségnek tartja ezt a közelgő koncertet, hogy az egykori és mostani tanáraival egy színpadra léphet. Fekete István nagy tisztelője.

Kalandgyár

Művelődési ház Templom tér 25., Solymár, Pest

A Kalandgyár mikulás napi meglepetéseként Szemerey László bűvész és kiskutyái látogatnak el a solymári gyerekekhez. A kis négylábú segítőtársakat a bűvész, a közönséget maga a produkció varázsolja majd el! Az előadás ingyenesen látogatható. Hat éves kor fölött maszk viselése kötelező!

Kováts Kriszta – Öt perccel tíz előtt

Művelődési ház Templom tér 25., Solymár, Pest

Szerelem és szakítás, emlékek és kapcsolatok, drámák és emlékek, dalokban elmesélve. Ezt a koncertet a járványnak és a bezártságnak köszönhetjük: Kováts Kriszta Jászai Mari-díjas színésznő és énekesnő újra felfedezte magának saját legszebb dalait és megtanulta úgy, hogy egyedül kíséri magát zongorán és gitáron. A bezártságban az ember még jobban szembenéz az addigi életével - mint Karinthy találkozása egy fiatalemberrel -, feldolgozza a szép és kevésbé szép emlékeit és igyekszik tanulni a korábban átélt tapasztalatokból. Intim hangulatú koncertre hívjuk a hallgatókat, olyan slágerekkel, mint A híd felé, vagy olyan dalokkal, mint az Öt perccel tíz előtt, a Mindennek ideje van, a Ne válaszolj vagy az Önarcképek. A legtöbb dal a Gallai Péter-Fábri Péter szerzőpáros munkája, de elhangzanak Vedres Csaba, Szirtes Edina Mókus, Wolf Péter és Bornai Tibor dalai is. Közben Kováts Kriszta a dalok születéséről is mesél. Várjuk ismét nézőinket egy élő koncertre – reméljük már nem kell azon izgulnia, hogy hazaér-e öt perccel tíz előtt. A rendezvény a hatályos járványügyi szabályok betartásával látogatható!

A kaktusz virága – zenés vígjáték

Művelődési ház Templom tér 25., Solymár, Pest

A neves programajánló portál karakter-jellemzése szerint ”Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány.” E nem mindennapi jellembéli és társadalmi helyzetből fakadó különbözőségek mellett egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja. Közben olyan örökzöld slágerek csendülnek fel, mint “az a jamaikai trombitás” Szereposztás Stephanie: Gallusz Nikolett Julien: Perjés János Antonia: Virga Tímea Norbert: Tóth József Igor: Filipánics Bálint Madame Durand-Bénéchol: Borbáth Ottília Jegyek 2500 Ft-os áron vásárolhatók a művelődési ház irodájában munkanapokon, vagy a jegy.hu oldalon. A rendezvény a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően látogatható!