Gyerekeknek,  Művészet

Kreatív táborok a művelődési házban

Pitypalatty kreatív alkotótábor

A művelődési ház idén két kreatív alkotótábort indított. A Pitypalatty elnevezésű első turnusban 23, leginkább alsós tanuló vett részt. A tábor témája a természetvédelem, a kevésbé ismert, hazai védett állat- és növényfajok megismerése és különféle technikákkal való ábrázolása volt bőrszütyőre, üvegre festve, hátizsákra szitázva, valamint viaszkarc, aquarell és papírmasé technikával. A Jági Tanösvényen kirándulást tettünk a Pilisi Len Látogatóközpont munkatársainak szakértő vezetésével. Az általuk készített növényi festékekkel festettünk a szabadban, és a magunk gyűjtötte rovarokat, lárvákat tanulmányoztuk a segítségükkel. Meghívott témavezetőnk, Zakariás Ibolya (ZAKKE kerámiaműhely) irányításával lenyomatos tányérok és állatfigurák készültek. A Helytörténeti Gyűjteményben Tóth Piroska a gyógynövények rejtelmeibe vezette be a gyerekeket, akik a közösen összeállított teakeverékkel tölthették meg festett üvegeiket.

A tábor segítői voltak: Barcsik Anna, Forintos Eszter, Grátzerné Bogdán Andrea, valamint középiskolás önkéntesek: Geleta Lilla, Országh Bianka és Szigetvári Berta, a korábbi kreatív táborok oszlopos tagjai.

Mindnyájukat köszönet illeti, ahogy a művelődési ház azon munkatársait is, akik segítettek a tábor megvalósításában.

 Az alkotásokból szokás szerint kiállítást rendezünk, mely szeptember 17-én nyílik.

Jármy Éva – táborvezető

A táborban készült képek itt tekinthetők meg: https://photos.app.goo.gl/r6MXgPMAujGJtjmXA

Tiszavirág kreatív alkotótábor

A Kreatív Tábor második turnusában többségében felsősök vettek részt, 17 fő. Mindkét tábor tematikája azonos volt, Magyarország védett állatait, növényeit használtuk inspirációként, ezzel is népszerűsítve a kevésbé ismert fajokat. Olajképen, üvegen, bőrszütyőn, szitanyomatként hátizsákon, karcképes kollázson, papírmasé technikával örökítettük meg a kiválasztott állatokat, növényeket. Festett üvegeinket a Helytörténeti Gyűjteményben, a Tóth Piroska vezetésével összeállított gyógynövényes fürdősó keverékkel töltöttük meg. Pénteken Balogh Kinga segítségével (CirrHopp Műhely) újrahasznosított alapanyagokból készítettünk ékszereket. A szokásos játékos vetélkedő sem maradhatott el, és a hét megkoronázásaként a szülők a gyerekek saját kezdeményezésére – kis segítséggel (Barcsik Anna) – megvalósított Hófehérke előadását tekinthették meg.

A hét segítői Barcsik Anna és Székely Anikó voltak. Köszönet nekik és a művelődési ház munkatársainak, akik segítettek a tábor lebonyolításában!

Az alkotásokból szokás szerint kiállítást rendezünk, mely szeptember 17-én nyílik.

Jármy Éva – táborvezető

A táborban készült képek itt tekinthetők meg: https://photos.app.goo.gl/qEmdscQgtsqaoztr7