coronavirus-4914026_1920_pb2.jpg

Kedves Látogatóink, kedves Nézőink!

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló, a Magyar Közöny 2021. 68. számában megjelentek értelmében az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár, a Svábház közösségi tér, valamint a Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény 2021. május 3-tól megnyitja kapuit a szolgáltatást igénybe venni kívánok előtt az alábbi feltételekkel:

 1. Az intézményi egységek látogatása a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára lehetséges!
  A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata! A koronavírus elleni védettség igazolása során az érintett a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható.
 2. AZ A 18. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTT SZEMÉLY, AKI NEM RENDELKEZIK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZT AZ ELLENŐRZÉSRE JOGOSULT SZEMÉLY RÉSZÉRE NEM HAJLANDÓ MEGMUTATNI, NEM TARTÓZKODHAT AZ INTÉZMÉNYBEN!
 3. A zenés, táncos rendezvény e rendelet alkalmazásában nem minősül kulturális eseménynek, így zenés, táncos rendezvényt tilos szervezni, tartani, illetve tilos a zenés, táncos rendezvény helyszínén tartózkodni.
 4. Családi esemény vagy magánrendezvény abban az esetben szervezhető, illetve tartható, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
 5. A könyvtár használatra és kölcsönzésre vonatkozóan átmeneti könyvtárhasználati szabályzatot vezetünk be.

ÁTMENETI KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT
Érvényes 2021. május 3-tól, visszavonásig. 

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló, a Magyar Közöny 2021. 68. számában megjelentek értelmében Könyvtárunk a régi nyitvatartás szerint megnyitja kapuit a szolgáltatást igénybe venni kívánók előtt az alábbi feltételekkel:

 1. Az intézményi egységek látogatása a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára lehetséges!
 2. A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a kötelessége! Az intézménybe lépő látogató a védettségi igazolvány mellett a személyazonosító okmány bemutatására külön is felszólítható.
 3. AZ A 18. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTT SZEMÉLY, AKI NEM RENDELKEZIK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL, VAGY AZT AZ ELLENŐRZÉSRE JOGOSULT SZEMÉLY RÉSZÉRE NEM HAJLANDÓ MEGMUTATNI, NEM TARTÓZKODHAT AZ INTÉZMÉNYBEN!
 4. A könyvtár területén egyidejűleg maximum 5 felnőtt tartózkodhat kölcsönzési céllal, 15 percig.
 5. A könyvtár területén belül kérjük viseljenek maszkot.
 6. A könyvkölcsönzésen kívül minden egyéb szolgáltatás szünetel, beleértve a helyben olvasást is.
 7. A visszahozott könyveket az ifjúsági részleg asztalán levő dobozban kell elhelyezni.
 8. Újra lehetőség van a honlapunkon (www.apaczai.com) megtalálható online katalógusból (OPAC) kiválasztott könyveket e-mailben (konyvtar@apaczai.com)  megrendelni és azokat érintésmentesen átvenni! Kérjük, minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel!
 9. A 2020-ra beiratkozott olvasóink tagságát 2021. szeptember 1-ig automatikusan meghosszabbítjuk! A szeptember 1. után befizetett tagsági díjjal 12 hónapra érvényesítjük a kölcsönzőkártyát.

 Köszöntjük az
Apáczai Csere János
Művelődési Ház és Könyvtár,
a Dr. Jablonkay István
Helytörténeti Gyűjtemény,
valamint a
Bauernhaus–Svábház
oldalán.

Amennyiben rendszeresen értesülni szeretne programjainkról, Solymár kulturális életének híreiről, kérjük kedvelje Facebook profilunkat.

 

 

 

AKTUÁLIS
PROGRAMOK


HÍREK
SOLYMÁRRÓL


HÍREK
A NAGYVILÁGBÓL

Csaladbarat_hely_vedjegy_szolgaltato_hely_WEB_SZSZ2020_fekvo.png

Köszöntjük az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár, a Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény, valamint a Bauernhaus–Svábház oldalán.

Amennyiben rendszeresen értesülni szeretne programjainkról, Solymár kulturális életének híreiről, kérjük kedvelje Facebook profilunkat.


AKTUÁLIS PROGRAMOK

HÍREK SOLYMÁRRÓL

HÍREK A NAGYVILÁGBÓL


 Csaladbarat_hely_vedjegy_szolgaltato_hely_WEB_SZSZ2020_fekvo.png


facebookyoutubeemail