Herbstrosen Tánccsoport

A tánccsoport, melynek kezdetek óta különlegessége, hogy csak házaspárok alkotják, 1998 őszén alakult. Első fellépésünk 1999 februárjában a művelődési ház avatóján volt. Azóta számos vidéken ismerték meg munkánkat. Egyre több helyre hívtak minket szerepelni, a meghívásoknak mai napig igyekszünk maradéktalanul eleget tetti.

Mára már elmondhatjuk, hogy csoportunkat nemcsak hazánkban, hanem külföldön is ismerik. Sikerrel szerepeltünk több külföldi fesztiválon Ausztriában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Lengyelországban, Litvániában, Németországban, Olaszországban, Romániában, Svájcban, Svédországban.

A csoport 2008-ban Veszprémben, 2010-ben pedig Ráckevén kiváló minősítésben részesült. Idén, október 7-én ünnepi műsorral emlékezünk meg fennállásunk 20. évfordulójáról. Elsődleges célunk Solymár német kulturális hagyományainak feltárása és ápolása. Megpróbáljuk öltözetünkben is követni a hagyományokat, ezért lassan, anyagi lehetőségeinket figyelembe véve szerezzük be az eredeti, vagy az eredeti alapján készített ruháinkat, ezzel büszkén képviselve falunk német kultúráját. Rendszeresen veszünk részt Solymár rendezvényein. Állandó programjaink között szerepel a farsangi, szüreti bálokon való megjelenés. Egyéni erőfeszítéseink mellett, széleskörű támogatottságot élvezünk.

Az Apáczai Csere János Művelődési Ház, Solymár Nagyközség Önkormányzata és a Német Kisebbségi Önkormányzat támogatja tevékenységünket, nagyban hozzájárulva ezzel a csoport fennmaradásához és elért szép eredményeihez. Munkánk folytatásához az adja a legnagyobb inspiráló erőt, ha látják, hogy szereplésünk sikerekben gazdag. Azon dolgozunk, hogy méltóak legyünk a solymári német hagyományokhoz, és minél szélesebb körben terjesszük kultúránkat, hagyományainkat és öregbítsük szeretett községünk hírnevét.

Koreográfusunk – Illés Gergely – szeretettel várja a táncolni szerető házaspárokat, akik szívesen töltenék el szabadidejüket egy jó társaságban, jó közösségben.

Próbaidőpont: kedd 18.00-19.30

Bővebb felvilágosítás, fellépések egyeztetése: Marlok Róbertné, Ági meszko1(kukac)gmail.com +3620 530-4994