Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Little Jazz Pub

2022.05.27. 20:00 - 22:00

Házigazda: Márkus Tibor

Vendég: Sárközi Edina (ének) és Hegedűs Boglárka (ének)

Sárközi Edina vagyok és idén végzek a budapesti Bartók Béla Konzervatórium jazz-ének tanszakán.
A családomban egyedül nagybátyám volt zenész, és neki köszönhetem, hogy sokféle kiváló muzsikával találkoztam gyermekként. Ezek között a jazz, Richard Bona személyében jelent meg, aki rendkívüli hatással volt rám. Későbbiekben viszont egyedül kellett felfedeznem a műfajt tizenéves korom vége felé. Teljesen elvarázsolt, ahogy ez az ősi játékos ösztönösség a hangszerek mesteri használatával és a rendszerek mély ismeretével párosul.
Gitáros-énekes előadóként 7 éve van lehetőségem színpadra vinni számomra fontos számok feldolgozását, illetve saját szerzeményeket. Ez a koncertanyag elsősorban a kamaszkoromat meghatározó,60-as 70-es évek számaiból és az amerikai folk zenéből inspirálódik.
Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy idén elnyerhettem az „Év Fiatal Jazz Zenésze” verseny szakmai zsűri díját.
Hegedűs Boglárka vagyok, 22 (a fellépésünk napján már éppen 23) éves. Idén végzek a Bartók konzi jazz-ének szakán és felvételizek a Zeneakadémiára. A zene egészen kicsi koromtól kezdve szerves részét képezi az életemnek és már kb. 13 éves korom óta tudom, hogy hivatásszerűen is ezzel szeretnék foglalkozni.
14 évig jártam a monori zenesuliba, ebből a leghosszabb ideig – 11 évet – fuvola tanszakra. Az érettségimet a monori gimiben tettem és ebben az évben kezdtem énekelni tanulni a csepeli Egressy konziban. Ezután kerültem a Bartókba Lakatos Ágnes és Urbán Orsolya tanárnőkhöz. Idén az országos jazz verseny apropójából megalakult Sárközi Edinával közös zenekarunk, a Pomela Sextet. Ezenkívül jelenleg a párommal, Kiss Károly Lászlóval ének-zongora formációban vagyok még hallható.
Zenei stílusom rendkívül szerteágazó és még én is keresem, hogy mi az, ami a leginkább jellemez engem. Rövidtávú céljaim közt szerepel ezt kideríteni, valamint felvételt nyerni a Zeneakadémiára és további formációkat létrehozni. Már 1 éve tanítok is, úgyhogy mindenképp szeretnék terjeszkedni és mindezek közben szépen lassan elindulni a zeneterápia irányába is.”

Részletek

Dátum:
2022.05.27.
Időpont:
20:00 - 22:00
Esemény kategória:

Helyszín

Művelődési ház
Templom tér 25.
Solymár, Pest 2083 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+3626360100
View Helyszín Website