Cédrus Táncegyüttes

A Magyar Örökség Díjas Cédrus Táncegyüttes keretében a 30-40 tagú felnőtt együttes mellett közel 400 gyermek ismerkedik a magyar néptánckultúra hagyományaival. Felnőtt együttesünk 2019-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Legfontosabb célkitűzésünk a Kárpát-medence elsősorban magyar tánc- és énekes hagyományainak ápolása, továbbéltetése és bemutatása, hogy a jövő generációi is élhessenek nemzeti kulturális örökségünkkel.

Tagjaink elkötelezett amatőr táncosok, akik tanulmányaik és munkájuk mellett szabadidejüket áldozzák e nemes célok megvalósítására. Művészeti vezetőink: Lőrincz Beáta táncpedagógus és Varga Zoltán koreográfus Művészeti munkatársaink: Mihaletzky Anna, Tóth Piroska, Lampert Lívia, Takács Márton, és Varga Lőrinc.

A rendszeres próbák mellett folyamatos résztvevői vagyunk környékbeli, országos és határon túli rendezvényeknek, ünnepi gáláknak, előadásoknak vagy tartunk saját szervezésű ünnepi, tematikus műsorokat, táncházakat és táborokat gyermekek és felnőttek részére egyaránt. Évek óta szoros, baráti kapcsolatot tartunk fenn nyugat-magyarországi, erdélyi, osztrák és svéd táncegyüttesekkel. Baráti közösségünk folyamatosan nyitott új tagok befogadására, csatlakozására. Várunk szeretettel minden énekelni és táncolni vágyó kicsit és nagyot programjainkra, alkalmainkra, próbáinkra!

PRÓBA IDŐPONTOK:

az aktuális beosztás hamarosan!

 

ELÉRHETŐSÉG: Lőrincz Beáta (+36 30 4980882), Mihaletzky Anna (+36 30 3635869, cedrus.tanceggyuttes@gmail.com)