Corvinus Vegyeskar

A solymári Corvinus Vegyeskart 1996-ban alapították helyi barátok, énekesek, Cser Miklós karnagy vezetésével, hogy az egykori Madrigálkórus után továbbvigyék Solymár gazdag kóruséletében a vegyeskari hangzást és repertoárt.

A kórus 1999-ben „Arany fokozat”minősítést, majd 2006 novemberében, 10 éves jubileumi koncertjén „Arany fokozat dicsérettel” minősítést kapott. 2002-ben „Baráti Kör” címen elkészült az együttes önálló CD-je, melyen 16 kórusművet szólaltat meg A 2011-ben megjelenő második CD egyházzenei művek válogatásából készült, a testvérkórusok részvételével. Több alkalommal láttunk vendégül külföldi – többek között Norvégiából, Finnországból, Amerikából, vagy Erdélyből érkező kórusokat. A révkomáromi Gaudium Vegyeskarral szinte testvérkórusi kapcsolatot ápolunk. 2007 őszétől Lógó Tibor karnagy úr vezetésével működünk.. Az énekkar és a háttérben működő kórusalapítvány célja Solymár kulturális örökségének, hagyományainak megóvása, ápolása; együttműködés a helyi nemzetiséggel, valamint a határon túli magyarsággal. A kórus repertoárja felöleli a világ és hazánk zeneirodalmának valamennyi korszakát a gregoriántól a reneszánsz, a zenei barokk és a klasszika egyházi és világi művein át egészen napjainkig. Madrigálok, népdalfeldolgozások, egyházi művek éneklése mellett jelenünk fő törekvése nagyobb lélegzetű egyházi művek betanulása, amit testvérkórusainkkal közösen, szólisták és orgona- vagy zenekari kíséret mellett szólaltatunk meg. (2018 októberében Gabriel Faure: Requiem című művét adjuk elő Solymáron.) Ezenkívül a kórus életét színesítő, a közösségi érzést elmélyítő rendezvényeket is tartunk, a magunk örömére – ilyenek például a farsang vagy a névnapi, évadzáró partik. Örömmel emlékezünk utazásainkra is (Erdély, Felvidék, Ausztria, Németország, Lengyelország). Mindig szeretettel várunk új dalostársakat bármely szólam soraiba, hiszen ahogy Kodály mondja: „..a zene nemcsak magányosok kedvtelése, hanem szellemi és lelki erőforrás, amit minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni.”

PRÓBA: péntek 19.00 – 21.00

ELÉRHETŐSÉG: Dobai Krisztina (+36 20 2227194, corvinussolymar@freemail.hu)

2019. novemberében a Rádió Solymár készített felvételt a Mindszent hava nyomdokán készült műsorunkból melyen közreműködik a Törökbálinti Kamarakórus valamint Nagy László Adrián orgonaművész

A koncert itt hallgatható meg:

MINDSZENT HAVA NYOMDOKÁN – KONCERTFELVÉTEL