Itt nem a gyerek megtanítása a cél

2020-02-17 11:42:55

Ringató.jpg

140 foglalkozásvezető 294 településen, 306 helyszínen tart hétről hétre rendszeres Ringató foglalkozásokat. Március 2-től már Solymáron is várják a csöppségeket, hétfői napokon fél 11-től. Már néhány hónapos kisbabákkal is lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodáskor kezdete.

Gáspárné Kovács Modeszta magán-énektanár, a foglalkozások vezetője oldott, szeretetteli légkörben szeretné megismertetni a kisgyermekes szülőkkel a zenei nevelés lehetőségeit, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. „Itt nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél” – tudhatjuk meg a foglalkozásvezetőtől. „Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez és segítséget, bátorítást adni, az értékes zenei anyag válogatáshoz.

Természetesen emellett fontos az is, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már abban a legkisebb korban, amikor a legjobban érzékenyek, fogékonyak a befogadásra. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel, hangszerjátékkal vesszük őket körül, és ha kedvük van, bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is.”

A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztják életkor szerinti csoportokra és folyamatosan lehet csatlakozni, be sem kell bejelentkezni, csak eljönni. Az sem baj, ha az anyukák mellett, édesapák és nagyszülők is jönnek a gyerekekkel!


vissza

facebookyoutubeemail