Izmok, amelyekről nem is tudtuk, hogy léteznek

2019-11-27 09:31:53

Body ARt plakát.jpg

Örömmel tudatjuk Solymár lakóival, hogy nem kell a szomszédos települések vagy a főváros edzőtermeibe zarándokolniuk azért, hogy napjaink egyik legdivatosabb edzésformáját, a BodyArtot gyakorolhassák. A művelődési házban hétfőn reggel 8 órától és csütörtökön este 20 órától várja a mozogni vágyókat Boros Viktória, BodyArt oktató.

Gyermekeim születését követően – több mint 10 éve – kezdtem el tudatos mozgásformákkal, elsősorban BodyArttal foglalkozni.
Nagyjából ugyanennyi ideje terepfutok – a BodyArthoz hasonlóan fontos életelememmé vált.
Az elmúlt évek során végeztem el a BodyArt oktatói képzést (International School of Body Art), majd általános edzői képesítést nyertem (Csoportos Fitness Instruktőr). 

Eredeti szakmám művészettörténész, látványtervezőként és internetes tartalomfejlesztőként dolgozom közel 20 éve. Jelenleg a JATE Integratív Mentálhigiénés posztgraduális képzésének hallgatója vagyok. – mutatkozik be Viktória a honlapján.

A Body Art a test, lélek, szellem egységére épülő komplex edzésrendszer, melyet a jóga továbbgondolásával 1995-ben alkotott meg Robert Steinbacher – többek között - képzett mozgásterapeuta, jógaoktató, koreográfus.

A bodyART™ – mozgásanyagát tekintve – a jógából, funkcionális edzésekből, és a gyógytornából ismert alapelemekből építkezik – olvashatjuk Boros Viktória Ébredj, Flamingó című blogoldalán.

Fontos összetevője továbbá a japán Do In, és a különböző mélylélegzéses, relaxációs technikák.

Sokrétű összetevőknek köszönhetően a bodyART™ órákon harmonikus összhangban vannak  az ún. workout vagyis edzés elemek, a relaxációs, nyújtó gyakorlatokkal.

Frissít, kikapcsol, lelazít és megdolgoztat.

Egy klasszikus bodyART™ órán a statikus és dinamikus erőelemek mellett nagyon sok nyújtó és lazító hatású gyakorlattal találkozhatunk – melyek fókuszában az ülőmunkától terhelt és feszes testtájak nyújtása áll.

Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, melyet a mélylélegzés segít.

A bodyART™ edzéssel fejlődik a hajlékonyság, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.

Tehát, aki még nem ismeri, és szívesen megtapasztalná ennek a mozgásformának a csodálatos hatásait – például, hogy olyan izmainkról is tudomást szerzünk, amelyekről nem is tudtuk, hogy léteznek – ne habozzon, tegyen egy próbát! Jó hír, hogy a BodyArt nemtől, kortól függetlenül gyakorolható, a szakavatott oktató minden részletre és mindenkire odafigyel.


vissza

facebookyoutubeemail