AWS: Alternatív rock-metál a jövő nagyjaitól

2019-09-11 09:30:41

AWS.jpg

Fiatalok, dinamikusak, és fantasztikusan tehetségesek. Az AWS népszerű alternatív rock-metál zenekar koncertjén erről pénteken 13-án, 23 órától a solymáriak is meggyőződhetnek az idei búcsúprogram keretében.

Az együttes énekesét, Siklósi Örsöt telefonon értük utol. „Eddigi albumaink teljes zenei keresztmetszetével készülünk a solymári koncertre. Ez jó darabig az egyik utolsó lesz, mert ismét stúdióba vonulunk majd. A következő hónapokban egymás után jelentkezünk új dalokkal, a YouTube-on, és ezekből áll majd össze a következő nagylemezünk, miután teszteltük a fogadtatást” – újságolta. Arról is kérdeztük, milyen zenéket hallgat mostanában. „Rendkívül széles a paletta. A Doors-tól, Cseh Tamáson és a metálzenén át az egynyári slágerekig terjed. Nem vagyok zenei elitista, azt vallom, hogy minden zenében van érték.”

Örsnek egyébként ugyanúgy van solymári kötődése, mint a legtöbb fellépőnek. „Gyerekkoromat Budakeszin éltem, így sok solymári ismerősöm volt. Fiatalabb éveimben rendszeresen megfordultam Solymáron, a stoppolások egyik állomása volt Piliscsaba felé, ahova egyetemre jártam. Legutóbb a Kud–A.R.C. tavalyi születésnapi bulijára hívtak meg bennünket a Derenggel” – nyilatkozta nem is olyan régen az apaczai.com-nak.

Az AWS zenekart 2006-ban, még a középiskolában alapította Siklósi Örs, Brucker Bence, Kökényes Dániel és Veress Áron. 2011 áprilisában jelent meg első nagylemezük, a Fata Morgana, angol nyelvű dalszövegekkel. A fiatal banda a 2011-es év MTV Brand New győztes zenekara, valamint az International Live Awards döntőjének különdíjasa lett. 2012-ben megjelent Világposztolás című EP-jük, melynek címadó dalával megnyerték az Instrumentweb által meghirdetett Null-síkdalversenyt. A Petőfi Rádió Akusztik című műsorába is meghívást kaptak, ahol különleges, akusztikus hangszerelésű stúdiókoncertet rögzítettek. A zenekar 2018-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot. A döntőben 21. helyet szerezték meg, a zsűri pedig a zenekarnak ítélte a legjobb effektekért járó Buzz Awardot.

(PL)

2019BucsuHirmondo18x25.jpg


vissza

facebookyoutubeemail