„Mindig a jelenben élek, és a jövőbe nézek”

2019-08-12 11:10:36

karacsony.jpg

A solymári búcsún idén is válogatott produkcióknak tapsolhatunk. Közülük is kiemelkedik a Karácsony János Trió koncertje, amelyre szeptember 15-én, vasárnap este 9-kor kerül sor a művelődési házban. A trió névadója és alapítója nem más, mint Karácsony János, a legendás LGT-tag. Péter Jánossal, a Firkin együttes fuvolásával és Angler Ákossal, az Anima Sound System dobosával együtt elsősorban a hajdani LGT-dalokat szólaltatják meg, a megszokott hangzástól kicsit eltérően.

James, így szólítják a 67 éves zenészt. Már hétévesen is ez volt a beceneve. Alapító tagja volt a Generál együttesnek (1971). Három év múlva csatlakozott az LGT-hez. Mióta az LGT megszűnt, akusztikus triót alapított. Együtt muzsikál a Zenevonat produkcióval, a Csík zenekarral, az Ivan and the Parazollal, a Napos oldal zenekarral, duóban Für Anikó színésznővel, a Margaret Islanddel, valamint a Firkin együttessel.

Karácsony János néhány hónapja ünnepelte a 30. házassági évfordulóját. Boldog, hogy megadatott neki, ami sokaknak nem: ilyen hosszú idő óta élnek együtt szeretetben, megértésben a feleségével, Andreával. „Úgy mondják, a szerelem egy idő után elmúlik, mi azonban újra és újra és mindig máshogy leszünk szerelmesek egymásba. A szeretet és a tisztelet elengedhetetlen a házasságban, és közöttünk ez a mai napig működik. Mindketten igen domináns személyiségek vagyunk. Kapcsolatunkban és a házasságunk elején én voltam mindenben a döntéshozó, majd az idő és egymás megismerése kiegyenlítette ezt” – nyilatkozta nemrég, majd arról is beszélt, hogy mióta elmentek a szülei egyre többet gondol az öregségre. „Az édesanyám három évvel ezelőtt, az édesapám és az apósom nemrégiben hunyt el. Apukám 95 éves volt, tiszta tudattal távozott, de belefáradt az életbe. Mondogatta is, hogy elég már, aztán egy reggel örökre elaludt. Apu halálakor úgy éreztem, minden megváltozott körülöttem, bennem. Az élet azonban megy tovább, nekem a családom és a hivatásom ad megnyugvást, jövőképet és vigaszt. Hitvallásom: „Mindig a jelenben élek, a jövő be nézek.”
Lányai Eszter 29, Rebeka 24 éves. Mindketten a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztek.  „Együtt dolgozunk velük, mindennap együtt vagyunk. Rebeka még itthon lakik. Komoly párkapcsolatban élnek, a választottjaikat nagyon kedveljük.” A zenész nem titkolja, nagyon szeretne már unokát. „Nem önző okból, hanem azért, hogy legyen még erőm, erőnk együtt lenni velük, és segíteni őket. Ne az legyen, hogy az unokám tologat engem, hanem fordítva gondolnám, én szeretném tologatni őket” – jelentette ki.

(PL)

2019BucsuWEB.jpg


vissza

facebookyoutubeemail