Didgeridoo, esőcsináló és tibeti trombita a Kalandgyárban

2019-02-19 15:18:35

IMG_20190113_163701.jpg

Nagy érdeklődés kísérte a Kalandgyár januári hangszersimogatóját! A művelődési ház havonta megrendezésre kerülő gyerekprogramjának vendége a Bussy család volt, azaz az Ágról ágra családi zenekar.

Nagy érdeklődés kísérte a Kalandgyár januári hangszersimogatóját! A művelődési ház havonta megrendezésre kerülő gyerekprogramjának vendége a Bussy család volt, azaz az Ágról ágra családi zenekar.

A közelmúltban már találkozhatott velük a közönség, de előadásuk megunhatatlan. Mindig tudnak valami újat mutatni, saját új dalokkal, feldolgozásokkal bővül a repertoár, és új simogatnivalók kerülnek elő kifogyhatatlan hangszergyűjteményükből. 

Gábor elbeszélése alapján történetük így foglalható össze röviden: az 1980-as években tanár és diák egymásba szeret. Sok mindenen mennek keresztül együtt, de a muzsika elválaszthatatlanul kovácsolja össze őket jóban és rosszban.

Fiatalon zenei műhelyt alapítanak és komoly elhivatottsággal és szeretettel tanítanak muzsikát azoknak, akik megkeresik „iskolájukat”. A műhely sikeresen működik, melyben különleges, emberbarát módszerekkel tanítanak kezdőket, haladókat és profi muzsikusokat egyaránt. Diákjaik rangos hazai és külföldi versenyekről hozzák el az első díjat, vagy dobogós helyezéseket érnek el.

Gitár- és basszusgitár oktató tankönyveket jelentetnek meg saját kiadásban és a neten is szinte elsőként vannak jelen a gitárt oktatói oldalak között. Mindemellett Gábor neves előadókkal játszik, és 16 évig tagja a belügyi zenekar bigbandjének.

Nagy létszámú gyermekzenekart alapítanak – a Solymáron többször szereplő Rakoncások zenekart – melyben a gyermekek megtapasztalhatják a zenélés örömét, és emellett megismerhetik a figyelmet és a fegyelmet. A zenekar tagjai igazi hangszereken tanulják az együttjátszás fortélyait és a magukra, valamint a másikra való figyelmet. Akár minden előképzettség nélkül, szívet melengetően muzsikálnak már az első alkalommal is. A hangszerekkel testközeli kapcsolatba kerülnek, ami segíti őket a későbbi hangszerválasztásban. Az önfeledt, hangos éneklés pedig felszabadítja a bennük rejlő egészséges önbizalmat, mely nélkül nem jöhetne létre az örömzenélés.

Visszatérve a jelenbe: régi vágyuk valósult meg két éve, amikor megalakították az Ágról ágra családi zenekart, melynek történetéről már beszámoltunk a honlapon. A család minden tagja több - átlagosan négy-ötféle – hangszeren játszik. Érdekesség, hogy egy-egy bemutató alkalmával együtt összesen legalább 15 féle hangszert szólaltatnak meg, a különlegességekről - mint a hangtál, didgeridoo, tibeti trombita és társaik – nem is szólva!

Ebben a szezonban még találkozhatunk a Bussy családdal, de hogy mivel készülnek, az legyen meglepetés!

Következő alkalmainkat már most feljegyezhetik a naptárban:
Február 24. - Indiánok földjén a Fantáziamalomma
Március 24. - Libalegeltető a Napra-forgó műhellyel
Április 13. - Vendég a Bussy család
Május 26. - Gyermeknapi Kalandgyár, a Kud.-A.R.C. klub közreműködésével

 

vissza

facebookyoutubeemail