A színpad az élet esszenciája

2018-12-04 11:12:04

balatonfured-klassz-a-parton-tompos-katya-hrutka-robert-csodalatosbalaton.hu_.jpg

December 8-án, szombaton, az évet lezáró adventi programsorozatunk egyik fő attrakcióját, Tompos Kátya lemezbemutató koncertjét élvezheti a solymári közönség, két nappal az énekesnő teltházas, budapesti, MOM Sport Rendezvénycsarnokbeli fellépése után.

A Jászai Mari-díjas színésznő – ahogy a Nők Lapja legutóbbi számában, Oravecz Éva Csillával készült interjújából megtudhatjuk – nem szeret magáról mesélni, „szavakban szétszórni” mindazt, amit a színpadra tartogat: „A színpadon mindent tálcán adok, ami meg mögötte van, az nem tarozik senkire. Amit odaadok magamból, azt odaadom a szakmámon keresztül, hiszen a színpad az élet esszenciája” – mondja.

Bár a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett és jelenleg is játszik énekes szerepet, egy kritika pedig egyenesen a musical műfaj hazai koronázatlan királynőjének említi, sokan furcsának találják, hogy a színészet mellett énekesnőként is színpadra áll: „Az emberek az egyértelmű dolgokat szeretik, valami legyen vagy ez, vagy az, nekem viszont a kettő együtt természetes. Talán az éneklés volt előbb gyerekkoromban…”

Kátya édesanyja orosz, korán elhunyt édesapja magyar volt, állítása szerint, ahogy az éneklés, úgy a két nyelven való kommunikáció is természetes része volt az életének, és a kettős identitás csak később tudatosult. „Valószínű, hogy sok minden van az érzelmi szférámban, ami oroszul működik” –vallja, s így nem véletlen, hogy ösztönösen megérti a nagy érzelmi amplitúdókon játszó orosz szerzőket – „akik segítenek, hogy ne csak az agyad értse meg a történetet, hanem a lelked is.”

A Solymáron bemutatásra kerülő Holdjárat című lemez is a lélekhez szól, egy misztikus, inkább belső utazás. A dalok szövegét, melyek mind egy-egy darab a színésznő lelkéből, ő maga írta.

Szombaton Hrutka Róbert és kiváló zenésztársai közreműködésével hallhatjuk az új lemez dalait, és természetesen a korábbi kedvenceket is. A 19 órakor kezdődő előadásra díjmentes regisztrációs jegyek igényelhetők a művelődési ház irodájában.


Tompos Kátya Hrutka Róbert zeneszerzővel közös első lemeze, a Keresztül Európán 2013-ban jelent meg. Az album stílusok, kultúrák közötti kalandozás, mely napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata. Második lemezük, a Holdjárat 2017-ben látott napvilágot.

Hrutka Róbert 1989-től napjainkig több mint 150 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. Többek között együtt dolgozott a Kretens (1981-1998), R-GO (1991-1993), Rapülők (1993-1995), Lerch István és barátai (1995-1997), Pénz (1997-2002), Bon Bon (1998-2002), Tolcsvay T-monográf (1998-), Hrutka Róbert-Jamie Winchester (2001-2008), Cotton Club Singers (2004) zenekarokkal, Für Anikóval, Dés Lászlóval és Bereményi Gézával is.
Robit közel 1200 reklám és filmzene megírására kérték már fel, és évek óta állandó „zenefelelőse" nemzetközi vállalatok, cégek reklámfilmjeinek és a legismertebb márkák reklámkampányainak. Több nagylemez producere és zenei rendezője, zeneszerzőként ő jegyzi a "Magyar Vándor", "Lora", ", a „Kincsem" a „Valami Amerika” (2. és 3.) című filmek zenéjét, továbbá számos tévés produkció főcímdalát. (Díjak: Fonogram-díj, Artisjus-díj, Cann, Portorozs, Dublin, Aranypenge, Ezüstpenge, stb.)

(hrutkarobert.hu)


vissza

facebookyoutubeemail