Komatálat hoztam, meg is aranyoztam

2018-12-04 10:07:14

3120132.jpg

KOMATÁL és KOMAKENDŐ címmel – a komatál hagyományának újraélesztése, népszerűsítése érdekében – Kárpát-medencei képzőművészeti alkotói pályázatot hirdetett a Nemzeti Művelődési Intézet, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Népfőiskola Alapítvány és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

 

A család az a kötelék, mely egész életünkre kihat, meghatároz minket, tartást ad. Kijelöli, hogy honnan jövünk, s utat mutat minden helyzetben, ha nem feledjük gyökereinket, azokat a láthatatlan, de elszakíthatatlan szálakat, melyek segítenek gyermekből felnőtté, majd szülővé, nagyszülővé válni, s melyek megtanítanak minket a kisebb, s a nagyobb közösségek tagjává érni, s eleink örökségét továbbadni a következő generációnak. Ennek szellemében a KOMATÁL és KOMAKENDŐ pályázat célja, hogy a komatál népszokás által felelevenedjenek azok a családi, baráti értékek, melyek a társadalom számára is megerősítő, építő jellegűek.

 

A pályázat különlegessége, hogy a képzőművészeti alkotások által, hosszú távon is fennmaradjon ez a népszokás, az emberek mindennapjainak újra részévé váljon. A pályázati kategóriákról, a dijazasról, illetve a pályázat menetéről ide kattintva olvashatnak, a jelentkezési lap is innen tölthető le.
A pályázat díjazottainak kihirdetésére 2019 tavaszán kerül sor, melyhez kapcsolódóan egy kiállítást, családbarát eseményt is terveznek.

(Fotó: netfolk.blog.hu)


vissza

facebookyoutubeemail