Boldog szülinapot rockklub!

2018-11-13 14:48:26

aaaa.jpg

November 9-én lett 28 éves a Kud-ARC. A metál zene jegyében zajlott az ünneplés, ez alkalomból a stílus két képviselője, a Starfucks és a Dereng zenekar játszott.

A Starfucks egy frissen megalakult formáció, tagjai fiatal, solymári kötődésű fiúk.
A hamisítatlan rockklub hangulatot fokozta, hogy már a pince bejáratánál érezni lehetett a punktarajos pogózók kábító izzadságszagát. A Starfucks rajongói – akik főleg az együttes-tagok ismerősei köréből gyűltek össze – zsúfolásig ellepték a helyiséget.
Egy középiskolai amatőr metálzenekar örömzenélésénél többre nem számítottam, de pozitívan kellett csalódnom. A hatalmas lelkesedés és összetartás a tagok között azt a löketet és erőt adja meg egy zenekarnak, amihez, ha szorgalom, kitartás és alázat is társul, bármit elérhetnek! Pozitívum az is, hogy írnak saját számokat a feldolgozások mellett, vidámak és ezt közvetítik a közönség felé is. Sok sikert kívánok a feltörekvő Starfucksnak a továbbiakban!

A gyors beállás után következett a Dereng együttes. Bevallom, nem ismertem őket korábban, ezért enyhe izgalommal vártam, vajon mennyire áll közel hozzám az általuk képviselt stílus. Először Siklósi Örs előadásmódja fogott meg, mely már ismerős volt az Eurovíziós Dalfesztiválra kijutott AWS-ből. Ekkor megmutatkozott, milyen hatalmas a különbség az élőzene varázsa és a tévéképernyőn keresztül látottak között! Nagy meglepetésemre, mágnesként vonzotta magára figyelmemet az extázisba esett énekes és ez a műsor végéig változatlan maradt.
A Dereng együttes zenéje tökéletes harmóniát képez szöveg, dallam és ritmus között, mindezt egy mélyen átszellemült performanszként tálalva.
A megkomponált kaotikusság az, amitől annyira hitelesnek érzem ezt a zenét. Nincs benne manír, nem teátrális, hanem kegyetlenül őszinte. Megmutatja az élet ocsmány oldalát, tabuk nélkül. Ez a tökéletlen valóság, a görbe tükör, amiben magadra ismersz, és ha szembenézel vele, felszabadulsz!
Csak ajánlani tudom, hogy, aki teheti, menjen el Dereng koncertre, mert ezt a zenét nem elég hallani, át kell élni! 
A rockklubnak pedig még sok fiatal tehetségben gazdag évet kívánok!   

Barcsik Anna

    

vissza

facebookyoutubeemail