„Szólj örömünkről…” – INVITÁLÓ

2018-10-08 10:16:34

aaaaFB.jpg

Szokolay Bálint 77 éves korában kórust alapított Solymáron.  Alapos utánajárás után gyűjtött egybe bennünket, fiatal lányokat-asszonyokat, hogy Vele tartsunk tovább a közös éneklés örömében.

Ez a kórus – ma már Solymári Szokolay Bálint Nőikar néven – 2018. október 14-én a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját. Felvillantjuk e sok-sok év éneklésben megélt színes élményeit népdalokon, gregorián zenén, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc, Karai József, Bárdos Lajos és Szokolay Sándor művein keresztül. A részletes program ITT érhető el.

Szeretettel várjuk volt kórustagjainkat, a családtagokat és mindazokat, akik végigkísértek bennünket ezen az úton. Hívunk és várunk minden zenét szerető embert. Ma már ugyan jellemzően nem fiatal lányokat, hanem nőket, asszonyokat, sőt nagymamákat láthat majd a színpadon a néző, de fiatalító-szerként is megőriztük Bálint bácsi lendületét, kedves tekintetét. A többiről Blazsek Andrea és Mózes Krisztina gondoskodik kórusvezetőként.

Az ünnepi hangverseny és az emlékek felidézése 2018. október 14-én, vasárnap, 16 órakor kezdődik a solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház nagytermében.

A koncert után a szokásos vendéglátás sem marad el…

Ha pedig egy kis előzetesre vágyik valaki, itt láthat és hallgathat bennünket.

Kiss (Dezsényi) Márta


vissza

facebookyoutubeemail