Nők az irodalomban – Milyen lesz az Olvasás Éjszakája Solymáron

2018-09-24 16:19:09

olvasás1.jpg

Csatlakozva az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat Olvasás Éjszakájához, idén is játszani hív mindenkit a solymári könyvtár. Október 27-én, szombaton, 16–22 óráig ingyenes lesz a beiratkozás a könyvtárba és az új beiratkozók között értékes könyvcsomagokat kisorsolnak. Hogy addig se teljen irodalom és olvasás nélkül az idő, most kvízjátékra hívják az érdeklődőket.

 

„Irodalmi kvízjátékunkban ismert és kevésbé ismert írónők és múzsák szerepelnek, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy fölkeltsük érdeklődését irántuk” – meséli a feladatsor összeállítója, Balogh Istvánné könyvtáros. – „Ha ez sikerül, kikölcsönözheti a műveket a könyvtárból, ugyanis a tesztben előforduló valamennyi regény megtalálható a könyvtár állományában. A kitöltött tesztlapot október 25-ig kell visszajuttatni a könyvtárba, de ide kattintva be lehet küldeni elektronikus formában is. Az Olvasás Éjszakáján, október 27-én, szombaton minden olvasó ajándékot kap, akinek sikerül hibátlan megfejtést beküldenie. Az eredményhirdetésre október 27-én, szombaton, 18.30 órakor kerül sor a nyugdíjasklubban.”

 

Az Apáczai Csere János Művelődési Ház három másik, érdekesnek ígérkező programot is kínál ezen az estén. Október 27-én, 17 órakor Herman Levente rajziskolai tanítványainak kiállítására, 18 órakor Dormán Bertalan slackline bemutatóval egybekötött fotókiállítás megnyitójára, 19 órától pedig a Kötélen a Niagara felett című egy színházi előadásra is várják a közönséget.

Az Olvasás Éjszakáján 16–22 óráig ingyenes a beiratkozás a könyvtárba, s ingyenes tagságot kapnak év végéig az olvasók a JÁTÉKÁ-ba, a FONOTÉKÁ-ba és a DIATÉKÁ-ba is. Kipróbálhatják a közel 130 társasjátékot, kölcsönözhetnek hangoskönyveket, diafilmeket s válogathatnak a több mint 100 új könyv közül is. Az új beiratkozók között értékes könyvcsomagokat sorsolnak ki!


vissza

facebookyoutubeemail