„VALAMI RÉGI, VALAMI ÚJ, VALAMI KÖLCSÖN…” – garantált bulihangulat a búcsú pénteki napján

2018-09-03 14:11:41

Wp1.jpg

A hagyományokhoz híven három könnyűzenei koncerttel indul a Solymári Búcsú rendezvénysorozata a művelődési ház szabadtéri színpadán, de azok sem maradnak program nélkül, akik inkább a ma és a közelmúlt slágereit hallgatnák, hiszen ebben az évben először, az iskola „B” épületének udvarán disco várja az érdeklődőket.

A művelődési házban első fellépőnk a solymáriak körében jól ismert és közkedvelt Napfénypresszó. A több mint tíz éve alakult – ebben a felállásban 2014 óta működő - különféle stílusokat megszólaltató, összeszokott csapat garantálja a profi hangzást és az igazi bulihangulatot.

Az együttes a Megasztárban is indult, Presser Gábor, és a Fivérek kedvencévé vált. "Rövid utazás" című daluk Rúzsa Magdi nagylemezén is hallható, annyira megtetszett az énekesnőnek. A Roxiget első díjával, és a Paksi Zenei Fesztivál „legjobb szám” díjával is büszkélkedhetnek.

Dalaikat igazi csapatmunkával maguk írják. A különböző személyiségek jól kiegészítik egymást és sokszínűvé teszik a zenét, mely kísérletező, a pop, a rock a rap vagy az alternatív műfajok között kalandozik, feszes ritmusokra törekszik, olykor komolyabb, elgondolkodtató szövegekkel. „A cél a jó hangulat, nyitottság, a közösség és barátság zenévé formálása!” – vallják.

Őket a CsótányDzsó követi, a világ egyetlen négytagú triója – ahogy magukról állítják. A zenekar 2012-ben alakult baráti társaságként, ebben a felállásban két éve játszanak.  Az időnként klarinéttal vagy szaxofonnal kiegészülő gitár-basszus-dob formáció nyerte meg az idén februárban rendezett „Öröm a zene” amatőr könnyűzenei tehetségkutató kecskeméti fordulójának első díját.

Kerülve a kliséket és az egyértelműséget ösztönösen kevernek olyan stílusokat, amiket a többség tisztán fogyaszt.  A kezdetektől meghatározó rockabilly hangzás mellett folyamatosan jelen volt az alternatív pop-rock hatás. Nemrég szving és punk attitűdökkel bővült a paletta. A stíluskeveredés eredményét maguk sem tudták behatárolni, inkább új műfajt teremtettek Alt’N’Roll, avagy Furabilly néven, rajongóik nagy örömére.

A sort az AB/CD zenekar zárja, mely egy az egyben adja vissza az AC/DC életérzést és igyekszik azt minél több helyre eljuttatni, ha már az ausztrál csapat annyira elfoglalt!

 „Mit tesz a véletlen? 2003 december 26-án, első közös próbánkon egyikünk sem gondolta volna, hogy alig fél évvel később egy olyan banda válik belőlünk, aki színpadi show-val, kivetítőkkel, lézerekkel varázsolja el a közönséget.” – olvashatjuk az együttes honlapján.

Mint kiderül, egy őket jókor, jó helyen meghallgató jóbarát tanácsára kezdtek el kizárólag AC/DC-t játszani. Azért a véletlenen kívül több kellett az azóta is töretlen sikerhez: tehetséges, a nagy példaképhez méltó, fanatikus zenészek, és egy karizmatikus énekes, aki szinte élethűbb az eredetinél! Nem véletlenül mondják róluk, hogy Magyarország legjobb AC/DC tribute csapata!

Az iskola „B” épületének udvarán Szabó Róbert várja a disco kedvelőit, aki rengeteg céges rendezvényt, születésnapot, kisebb, nagyobb szabású bulit csinált már. Solymári lakosként szeret a térségben játszani. Az est zenei stílusa nem megkötött, a közönség aktuális hangulatához alkalmazkodó.

A pénteki nap részletes programja itt olvasható.


vissza

facebookyoutubeemail