Telt ház a Rézi előadásán – Fényképalbum!

2018-04-25 11:40:44

_DSC0413.jpg

A kitelepítési emléknapon, április 22-én, vasárnap a Kompanei színjátszói új darabot adtak elő a művelődési házban. A terem zsúfolásig megtelt.

Az új színdarab, a Rézi alapötletét Maria-Theresia Posovsky, a Svábházból kitelepített család lányának naplója adta. Az eddigiektől eltérően a Kompanei felnőtt tagjain kívül gyerekek is szerepeltek a solymári, nagykovácsi, óbudai, vörösvári német kéttannyelvű iskolákból.

A szereplők hol solymári sváb dialektusban, hol irodalmi német nyelven beszéltek, de elhangzott orosz és magyar szó is az előadáson. Az értő közönség a jó poénokat hangos nevetéssel jutalmazta, a drámai részeket megkönnyezte.

Hartmann Hellebrandt Hilda a darab író-rendezője munkáját id. Milbich Tamás segítette, aki a díszleteket készítette, a korabeli kosztümök Dr. Friedrich Katalin és Zentai Bernadett hozzáértését tükrözik. A Hagyományőrző Asszonykórus, valamint Marlokné Cservenyi Magdolna és Schreiber Kánya Ditta gyönyörűen énekelték a solymári dalokat. A világítást és a hangtechnikát Érchegyi László és Laufer Attila biztosították.

Barcsik Géza fotói az előadásról:

 

    

vissza

facebookyoutubeemail