Cikázó fekete táskák, elsikkasztott pénzkötegek, lavinaként hömpölygő női fehérneműk – Oscar a művelődési házban

2018-04-23 14:31:13

A fergeteges vígjátékot hét éve játssza a HADART Színház hatalmas sikerrel. Nem véletlenül, hiszen a darabban a félreértések és bonyodalmak sorozata követi egymást szinte felfoghatatlan sebességgel, a nézők pedig könnyesre nevethetik magukat.
Az előadást 2018. május 5-én, szombaton, 19 órától láthatja a solymári közönség.

Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Mindazok, akik fél 9 és déli 12 között meglátogatják - a fiatal könyvelő, a mumpszos masszőr, a lánya, aki valójában nem is a lánya, vagyis tulajdonképpen igen, de mégse… -, rádöbbentik arra, hogy lányos apának lenni nem is olyan egyszerű dolog. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, többszörösen elsikkasztott pénzkötegek és lavinaként hömpölygő női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik, miközben ő már azt sem tudja, mit akar valójában. Egy biztos: A gyereknek apa kell!!! De hol van Oscar?

A darab írója, Claude Magnier 1920-ban született Párizsban, könyvkötő fiaként. Kezdetben a családi vállalkozásban dolgozott, amelyet később át kellett volna vennie, azonban hamar felfedezte színház iránti szeretetét. 1954-ben kezdett el dolgozni első vígjátékán, a ClearCase-en, ami nemzetközi sikert eredményezett, ezután írta meg az Oscart, amit Párizsban 1958-ban mutattak be először. Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta színpadon Barnier szerepét. Magnier legendás bohózatából két híres film is készült: Louis de Funès-vel (1967) és Sylvester Stallone-val (1991) – utóbbi tette ismertté az egész világon az Oscart. (Fidelio)


 

Claude Magnier
OSCAR
vígjáték két részben

 Bertrand Barnier, szappangyáros – Háda János
Madame Barnier, a felesége – Vándor Éva
Christian Martin, szappanmenedzser – Szabó Máté
Charlotte, az új szobalány – Zakariás Éva
Jacqueline, a hazudós – Laurinyecz Réka
Philippe, masszőr – Maday Gábor
Colette, Barnier lánya – Cap Júlia
Bernadette, szobalány-grófné – Mérai Katalin
Nyikita, Vaszilij, Vladimír, sofőr – Juhász György
Oscar, akit mindenki keres – Bordás Mihály

Rendező: Háda János
Jelmez: Zsigmond Éva


Jegyek április 2 000 és 2 500 Ft-os áron kaphatók a művelődési ház irodájában!

17 órától az aulában Álmok és ékszerek címmel nyílik Soponyai Andrea (Bandrea’s Beads) és Makra Gabriella (Ma-Ga ékszer) gyöngy-ékszer kiállítása.


vissza

facebookyoutubeemail