Ákos születésnapi ajándéka

Kovács Ákos, a Solymáron élő népszerű énekes-előadóművész, a magyar zenei élet egyik meghatározó előadója ma ötven éves.

akos_VSZ-50.jpg

„Egy ilyen kerek születésnap nem maradhat meglepetés nélkül” – olvashatjuk hivatalos oldalán. – „A jubileumi Ákos50-koncertsorozat főtámogatója, a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából az összes koncertlátogató ingyenes, exkluzív CD-t vihet haza, amelyen három újraértelmezett dal szerepel az Ákos50 Turné repertoárjából. Aki nem jön a sorozat valamelyik előadására, esetleg nem tud várni a koncertig, vagy csak külön szeretné megszerezni, meghallgatni, az mostantól letöltheti a 2018-as Ákos50 kiadvány felvételét a digitális webáruházakból.”

 

A kerek évfordulóról pedig így mesél:

„Az anekdota szerint az idős Kodályt úttörők köszöntötték a születésnapján, udvariasan jó egészséget és még legalább húsz évet kívánva a művész bácsinak. A mester halkan csak annyit mondott:

– Ne szabjunk határt az Úristen kegyelmének.

Számomra felfoghatatlan, mennyire eljárt az idő. Nem érzem magam ötvennek, és alig akarom elhinni, hogy már harminc éve vagyok színpadon.

Mozgalmas fél évszázad volt, annyi biztos.

Hihetetlen szerencsés ember vagyok: arról beszélhetek, ami foglalkoztat, amiben hiszek, és van ember, aki meghallgat. Értelmes munkát végezhetek, amely így vagy úgy, de utat talál értő emberekhez. Hálás vagyok az életemért.

Köszönöm az Úristennek, hogy ebbe a szép országba küldött élni, hogy az angyalok nyelvén, éppen magyarul beszélhetek, olvashatok, gondolkodhatom, álmodhatok.

Köszönöm a szüleimet, a családomat, a nagyszerű gyerekeimet, a szerelmet, az ihletet. A barátokat, akikre számíthatok. A közönség figyelmét. És az ellenségeskedőket is: nélkülük talán nem lennék ennyire kitartó.

Ezek után már magam is kíváncsi vagyok, mit hozhat a következő ötven év.”

 

 

A magyar popzene ikonját a BEST Magazin is köszöntötte, a jeles alkalomból 50 érdekességet gyűjtöttünk össze róla. Ízelítőül öt az ötvenből:

 

  • Nászmiséjén a pap beleszőtte a prédikációba a Keresem az utam című sláger szövegét.
  • A magyar hírességek közül először róla készült telefonos applikáció.
  • A hazai előadóművészek közül neki volt elsőként honlapja és webáruháza.
  • Ötvenedik születésnapját nemcsak koncerttel, hanem egy új könyvvel is ünnepli.
  • Ákos és felesége születésnapja között csak néhány nap van, egészen pontosan 2 év és 1 nap különbséggel születtek, ezért minden évben együtt ünnepelnek.

Így most mindkettőjüknek boldog születésnapot kívánunk!

 


vissza

facebookyoutubeemail