Gaudí meseszerű világa a gyerekeket is elvarázsolja – Művészeti tábor a művelődési házban

A művelődési ház Kreatív Műhelye és a piliscsabai Napút Rajziskola közös nyári alkotótábort hirdet, 2018. június 25-29-ig, melynek helyszíne a solymári Apáczai Csere János Művelődési Ház.

1510617622823.jpg

Az idei tanévben kezdte meg működését a Kreatív Műhely, amely 10-14 éves gyerekeknek nyújt lehetőséget különféle - főleg képzőművészeti - technikák és ábrázolásmódok kipróbálására.

„A cél az lenne, hogy a gyerekek ráérezzenek a szabad alkotás ízére, hogy egy-egy, sokszor egyszerű eszköz megismerése után kedvet kapjanak arra, hogy otthon is rajzolással-festéssel üssék el az időt” – meséli Jármy Éva, a foglalkozás vezetője. – „ A karcolt, vagy filctoll- és tusvonalaktól, foltoktól jutunk el a különféle színes technikákig, de lesznek térforma-feladatok is agyag vagy papírmasé kipróbálásával. A „tanterv” része az is, hogy a gyerekek biztonsággal ábrázoljanak valamit, vagy komponáljanak meg egy képet - de ez már nehezebb feladat. Ahogy nőnek a gyerekek, egyre bátortalanabbak.”

Már régóta érlelődik a tábor ötlete, most végre összeálltak a megvalósításhoz szükséges részletek. „Nemrég állítottuk ki a művelődési házban Ódor Tünde Enéh és tanítványai festményeit” – tudjuk meg Évától. – „Tünde, aki 2001-ben alapította a Napút Rajziskolát, nyaranta művésztáborokat is vezet Piliscsabán, különböző korosztályok részére. Felmerült bennünk az együttműködés gondolata, és mivel Tünde képzőművész, én iparművész vagyok, egy bevált tematikát tudunk most egy új közönségnek, talán egy kicsit más-más szemszögből, elérhetővé tenni. Ehhez nyújt hátteret és támogatást a művelődési ház.
Az ötnapos tábor – a piliscsabai tapasztalatok alapján – elmélyültebb alkotást tesz lehetővé, egy-egy művészeti stílus, vagy művész munkásságának körbejárásával. Solymáron Gaudíval indítunk, a híres katalán építésszel, akinek forma- és színvilága, meseszerű épületei biztosan értő közönségre találnak a gyerekekben, és rengeteg feldolgozási lehetőséget nyújtanak.”

kreativ_tabor_2018_plakat.jpg

A táborba 6-14 éves gyerekek jelentkezését várják, melyet megtehetnek személyesen a művelődési ház irodájában, vagy e-mailen, vagy ide kattintva a jelentkezési lap kitöltésével.

 

   

vissza

facebookyoutubeemail