Újdonság Óbudán! – Különleges színházi- és operaestek az Esernyősben!

Bár nem hús-vér valójukban, de áprilistól a legnevesebb, világszerte jegyzett előadóművészeket felvonultató, különleges színházi- és operaesteket láthat a III. kerületben mindenki, aki angliai utazás helyett csak a Fő térre szeretne ellátogatni, hogy élőben nézze a Royal Shakespeare Company és a Royal Opera House válogatott produkcióit. A színházi estéket műholdról sugározzák az angliai színre kerülésükkel azonos időpontban HD képminőségben és 5.1 hangformátumban.

macbeth_production_photos__2018_2018_photo_by_richard_davenport__c__rsc_245887-1.tmb-img-1824.jpg

Elsőként április 11-én Stratford-upon-Avonből közvetítik angol nyelven a Royal Shakespeare Company Macbeth előadásának premierjét. Shakespeare legsötétebb pszichothrillerében a csatából győztesként hazafelé tartó Macbeth a mocsárban három boszorkánnyal találkozik, majd felkavaró jóslatuktól vezérelve gyilkos útra lép. Bár a dráma eredeti történetét sokan ismerik, a színház kedvelőinek igazi kuriózumot ígér a modern felfogású rendezés.

macbeth_production_photos__2018_2018_photo_by_richard_davenport__c__rsc_245880-1.tmb-img-1824.jpg

A fennállásának 56. évfordulóját ünneplő The Royal Shakespeare Company a reneszánsz költőóriás és drámaíró szülővárosában, Stratford-upon-Avonban működik állandó társulattal. Ma már New York-ban és Londonban is van székhelye, a legjelentősebb olyan alkotóműhelyként tartják számon a Globe Színház mellett, amely Shakespeare szellemi örökségét ápolja. Az elmúlt évtizedekben számtalan kiemelkedő színházi produkció fűződött a társulat nevéhez, olyan sztárok főszereplésével, mint Mia Farrow, Ralph Fiennes, Kenneth Branagh és Judi Dench. Az intézmény 2013-ban kezdte meg a moziközvetítéseket, melyeket a kelet-európai régióban elsőként Budapesten láthatott a közönség a Pannonia Entertainment forgalmazásában, és immár Óbudán is az Esernyős Szindbád rendezvényterében.

frameborder='0' allowfullscreen>

Forrás: obuda.hu


vissza

facebookyoutubeemail