Az együtt zenélés öröme

Március 25-én az Ágról ágra zenekar volt a Kalandgyár vendége. Bussy Gábor és családja régi ismerőse a solymári közönségnek, a Rakoncások nevű, főként gyerekekből álló együttese többször lépett fel a helyi rendezvényeken. Most egészen új „formációval”, négytagú családi zenekarukkal mutatkoztak be a művelődési ház havonta megrendezésre kerülő gyerekprogramján.

_DSC0034.jpg

Fotók: Barcsik Géza

Hogyan alakult meg a zenekar?

„Muzsikus párként a közös zenélés öröme hatotta át mindennapjainkat” – meséli Bussy Bernadett. –„Később édesapává, édesanyává válva gyermekeink számára is természetes lett, hogy hangszeren játszani és énekelni nagyszerű dolog. Azt kívántuk hát, hogy családi életünk hétköznapjainak apró, de mégis szép pillanatai mellett a legkedvesebb időtöltésünket is együtt élhessük meg gyermekeinkkel. Megható volt látni, hogy cseperedő gyermekeink, akik nem is oly régen még járni, beszélni, létezni tanultak ebben a világban, hangszereket fogtak és ki-ki a maga módján elkezdett ismerkedni a neki kedves zeneszerszámmal.”

Van-e nagyobb megtiszteltetés egy muzsikus számára, minthogy gyermekeivel együtt zenéljen?

„Titkon édesgettük ezt a gondolatot és hamarosan el is érkezett a pillanat. Anno, 2016 egy meleg őszi estéjén, a Balaton parti Tagore sétány egyik padján spontán megszületett valami, amit ma Ágról ágra zenekarnak nevezünk. A közös muzsikálás a szabad ég alatt, az arra járók kedves tekintete és öröme olyan erős nyomot hagyott bennünk, hogy elindultunk a közös muzsikálás útján. Az akadályokat hol könnyedén, hol nehezebben vesszük, de mindezt együtt tesszük, közös tőről fakadva, egy családként, szabadon szállva ágról ágra, saját magunk és mások örömére.”

Vasárnap klasszikus- és népdalfeldolgozásokat, valamint saját dalokat hallhattunk a család előadásában. Nagylányuk, a 12 éves Gyöngyvirág gyönyörűen énekel és fuvolázik, a 7 éves Csongor a dobok és ütőhangszerek mestere.

Bussy Gábor sokféle érdekes hangszert hozott – az ukulelétől az ütőgardonig, a csengettyűktől az ausztrál „esőcsinálóig” – amiket be is mutatott a gyerekeknek, és vérbeli pedagógusként ütős-zenekart is rögtönzött a közönség bevonásával.

  

vissza

facebookyoutubeemail