A fantázia szárnyán

SAM_0888.jpg

Fotó, videó: Jármy Éva

A Fantáziamalom családi játszóház igazi középkori vígasságba varázsolta a múlt vasárnapi Kalandgyár vendégeit. A ceremóniamester Szőcs Péter és felesége Gottweisz Tímea nem először látogattak Solymárra. Tavaly az indiánok földjére repültünk, majd népmeséket játszottunk el velük együtt.

A gyerekekkel való foglalkozás terén nagy tapasztalatokkal rendelkező házaspár egykettőre önfeledt játékba vonta az eleinte még bizalmatlan apróságokat is. Volt lovagi torna – harc az ezüst és aranykendőért, szembekötősdi lovagoknak és udvarhölgyeknek, egy eredeti ügyességi játék – madzagon himbálózó karikákba kellett beletalálni fa rudakkal, és a vállalkozó szelleműek Kinizsi Pál malomkövén nyújthattak át egy kupa vizet a szomjas királynak. A játékot nemcsak a gyerekek, de a bekapcsolódó felnőttek is élvezték, a reneszánsz muzsika hangjaira mindenki együtt lejtette a tánclépéseket.  A kézművesedés során csodálatos álarcok készültek, ki-ki kedve szerint díszítette a sajátját tollakkal, gyöngyökkel, csillogó papírokkal. Végezetül egy Mátyás királyról szóló történetet hallhattak a gyerekek, s közben jóízűen fogyasztották el az idei év talán utolsó farsangi fánk-lakomáját.

 

Havi rendszerességgel jelentkező, kisiskolásoknak, óvodásoknak szóló gyerekprogramunk, a Kalandgyár alkalmain a közös játéké, az interaktivitásé a főszerep. Ezért minden alkalomra olyan vendégeket hívunk, akik szintén ezt a célt tűzték zászlajukra.

Mire számíthatunk a következő hónapokban?

Március 25. – Interaktív „zenede” az Ágról ágra családi zenekarral, vendég: a Bussy család

Április 15. – A Föld napjához közeledve, a Kék Bolygó manóival együtt mi is segíthetünk a Föld megmentésében – vendég: ismét a Fantáziamalom

Május 13. – Libalegeltető – Tavaszi népi gyermekjátékok, ének-, tánc- és dudaszó – vendég: a Napra-forgó hagyományőrző műhely

Szeretettel várjuk tehát azokat a szülőket és gyerekeket, akik önfeledt játékkal kívánnak eltölteni havi egy vasárnap délutánt.

  

vissza

facebookyoutubeemail