Solymár is pályázhat az „egészségkamionra”

IMG_9214a_resize.jpg
Fotó: László Marlok Nikolett

Február 20-án Miháldy Kinga dietetikus az „Okostányér”-ról, az új magyar táplálkozási ajánlásról tartott előadást a Svábházban.

A lelkes hallgatóság megismerhette a megszokott tápérték (kalória) helyett bevezetett élelmiszer alapú tanácsadás jelentőségét, ami sokkal közelebb áll a háziasszonyokhoz. Arra is fény derült, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz naponta milyen élelmiszertípusoknak, milyen arányban kellene a tányérunkra kerülnie (pl. zöldségekből, gyümölcsökből, gabonafélékből, hús- és halfélékből, tojásból, tej- és tejtermékekből). 

A mennyit és mit igyunk kérdés illusztrálására mindenki kapott egy pohár vizet. Voltak olyanok, akik bevallották, hogy reggeltől mostanáig (azaz este 7-ig) csupán fél liter folyadékot  ittak.  A folyadék bevitelét is tanulni kell, ezt a következő előadáson részletesen ismerteti az előadó.

IMG_9219a_resize.jpg

Szóba kerültek a helytelen táplálkozással összefüggő betegségek és azok időben történő felismerésének fontossága, a szűrőprogramok szükségessége.  Kinga megemlítette, hogy 
Solymár is pályázhat az „egészségkamionra”. Ez mindenkit kíváncsivá tett.

A résztvevők megbeszélték,  hogy megkeresik  a program szakmai és koordinációs bizottságát és egészségnapot szerveznek Solymáron. Őszinte öröm, hogy ennyi tettre kész, lelkes ember él Solymáron!


vissza

facebookyoutubeemail