Szűcs Edit az év jelmeztervezője

DIJATADOBP-768x432.jpg

 

Január 11-én a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága a Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében adta Az Év Jelmeztervezője szakmai díjat Szűcs Editnek.

2017-ben is megrendezték a magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai kiállítását. Az alkotók által benyújtott különleges és változatos pályaművek hiteles képet nyújtanak a magyar színházművészet elmúlt évadjának képző- és iparművészeti aspektusairól. A tárlat rendkívül színes és gazdag anyaga nemcsak látvány-, díszlet- és jelmezterveket, maketteket, előadásfotókat, videofelvételeket, illetve filmrészleteket, de bábokat, maszkokat, elkészült jelmezeket, és még sok más meghatározó látványelemet, jellegzetes bútorokat, tárgyakat és kellékeket is tartalmaz. Az alkotók egymás munkáira szavazhattak.

Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba kapta a székesfehérvári Vörösmarty Színház Carmen c. előadásának látványáért, Az Év Jelmeztervezője pedig Szűcs Edit lett, akinek munkáiból március 24-én nyílik kiállítás a solymári művelődési házban.


vissza

facebookyoutubeemail