JÓGA

joga.png

JÓGA A MINDENNAPI ÉLETBEN Mindaz, amit életünkben eddig tettünk és átéltünk, visszapillantva olyannak tűnik, mint egy álom. Elmúlt, vége. Miben rejlik hát az élet értelme? Utazók vagyunk, akiknek útvonala ismeretlen, mert sorsunkat tetteink, karmánk határozza meg. Létünk valódi célja a szeretet, a szolgálat és az önmegvalósítás. A boldogság kulcsa mindannyiunkban benne lakozik. A jóga gyakorlásán át felfedezzük tiszta önvalónkat. Egyszerű mozdulatokkal, gyakorlatokkal átmozgatjuk testünket, izmainkat és izületeinket. A gerinc és a hátizom megerősítésével a hátfájást megelőzzük és a testtartásunk is jobb lesz. Figyelve a légzés folyamatára, tudatossá, természetessé tesszük azt, ami megnyugtatja az elmét és elcsendesíti a gondolatokat. A rendszeres közös gyakorlás során egyensúlyt, harmóniát teremtünk önmagunkban és magunk körül. (FORRÁS: WWW.JOGA.HU)

IDŐPONT: kedd 09.00 –10.30

További információ a művelődési ház irodájában:

Bolla Magdolna (+36 30 4024657)


 

SOLYMÁRI BRIDZS KLUB

bridzs.png

Mi a bridzs? A bridzs sport és szórakozás együtt. Szellemi torna kártyával, társasági játék. Őse a XVII. század közepétől játszott whist nevű játék volt. Ma már több 10 millióan játszanak világszerte rendszeresen, akiknek nagy része bajnokságokon és versenyeken is részt vesz. A bridzs egyike azon kevés kártyajátéknak, amelyet versenyszerűen is lehet űzni. 1999-ben a NOB olimpiai sportnak minősítette! További információk és a játékszabályok a Wikipédián is megtalálhatók. A művelődési házban 8 éve működik amatőr bridzsklub. A klub hivatalos tagja a Magyar Bridzsszövetségnek. A részvétel ingyenes. Játékformánk: versenybridzs. A heti klubjátékok mellett minden évben egy alkalommal rendezünk országos bridzsversenyt, ahol Magyarország legjobb játékosai találkoznak klubtagjainkkal. A foglalkozásvezető, Dr. Pongó Éva célja hogy lehetőséget teremtsen a környéken lakók számára hogy egy barátságos, nyilvános klubban tölthessenek néhány kellemes órát.

Szeretettel várják a bridzs iránt érdeklődő, baráti környezetet kedvelő új játékosokat!

KLUBNAP: kedd 17.00 – 21.00

ELÉRHETŐSÉG: Dr. Pongó Éva +36 30 6115603 SMS-ben,

pongoeva@gmail.com, solymari-bridzsklub.hu


 

karate.jpg

Szeretettel várunk 6 éves kortól mindenkit a 18 éve működő karate iskolánkban, aki szeretne megismerkedni egy ősi Japán önvédelmi és harcművészeti stílussal. Övvizsga lehetőség, edzőtáborok, versenyek.


Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Ház nagyterme
Időpont: hétfő és szerda 16.30 - 17.30

Első alkalom SZEPTEMBER 2. HÉTFŐ
Jelentkezni lehet folyamatosan a helyszínen,

illetve a 0620 987 5119-es telefonszámon Sáry Balázs okleveles szakedzőnél.


 

JOKER DANCE

Akrobatikus Rock and Roll és Divattánc SE

joker.png

 

Egyesületünk, a Joker Dance már több, mint 15 éve működik Solymáron a művelődési házban. Többféle táncstílust megtalálnak nálunk a táncolni vágyó fiatalok. (akrobatikus rock and roll, hip-hop, divattánc, show-táncok) Többszörös magyar bajnok akrobatikus rock and roll-csapataink mellett az idén megrendezett World Dance Masters világbajnokságon hip-hop csapataink 2. és 3. helyezést értek el. Emellett junior csapataink az Európa Bajnokságon képviselték hazánkat, ahol dobogóra is állhattak! Óvodás kortól egészen felnőtt korig várunk mindenkit szeretettel szeptemberben induló új csoportjainkba!

HIP-HOP csoportok – Fehérvári Tímea (+36 70 7730806):

Akrobatikus Rock and Roll és Show-tánc – Fehérvári Brigitta (+36 30 3306555)

Kérjük, hogy a csoportbeosztás miatt az újonnan jelentkezők mindenképpen telefonon érdeklődjenek!


SAKKMATYI FOGLALKOZÁSOK

Sakkmatyi.png

Szeretnéd, ha gyermekeid figyelme, problémamegoldó képessége, gondolkodása fejlődne, és magabiztos, leleményes fiatalok válnának belőlük? A Sakkjáték az a csoda, amelyikből az óvodás és kisiskolás korú gyermekek amellett, hogy a játék szabályait és elméleti alap-trükkjeit megismerik a foglalkozások alatt kortársaiknál jobban fejlődik logikai gondolkodásuk, problémamegoldó képességük, figyelmük, kreativításuk, memóriájuk, türelmük.

Megtanulnak figyelni egymásra, kezelni a győzelmet és vereséget, kialakul a szabály- és feladat-tudatuk. Megtanulnak kiemelkedően helyzetet értékelni, mérlegelni és döntést hozni. Céltudatosságot, rövid- és hosszútávú szervezést, kitartást, versenyszellemet, sportszerűséget tanulnak. Bővebb felvilágosítás: www.sakkmatyi.hu

SAKKMATYI FOGLALKOZÁSOK 5-12 ÉVESEKNEK MINDEN SZERDÁN 16 ÓRÁTÓL


 APÁCZAI SAKK-KÖR

sakkkor.png

2015-ben alakult az Apáczai Sakk-Kör Turzó Attila nemzetközi sakkmester és Nicola dal Bianco vezetésével. A családias összejöveteleink 4-10 fővel folytak az elmúlt években. Évente nyílt versenyeket is szerveztünk, ahol a kezdőktől a mesterekig, a fiataloktól az idősekig képviseltették magukat a különböző játékerejű és korú játékosok. Klubnapjainkon lehetőség van a játékon kívül a tanulásra is, ha valaki szeretné gyarapítani sakktudását. Együtt kielemezzük játszmáinkat, hogy egyre szebb és jobb lépéseket találjunk az elkövetkező küzdelmekben. Céljaink: • Közösségi tér és találkozási lehetőség biztosítása a sakkozás által • Sakkversenyek szervezése, évente megrendezzük az Apáczai Sakk Kupát • Koncentrációs és mentális képességek fejlesztése Klubunkba várunk minden 14 éves vagy idősebb játékost.

Ha még nem találtad meg a sakkpartnered, szeretnél egy vidám estét minden héten, ki akarod próbálni magad egy sakkversenyen, fejleszteni akarod a koncentrációs vagy logikai készségedet, szeretnél tanulni egy nemzetközi sakkmestertől KERESS MINKET!

KLUBNAP: szerda 18.00–21.00

További információ: Turzó Attila nemzetközi sakkmester (+36 20 5508749, attilaturzo@gmail.com)


 KREATÍV MŰHELY

kreativ.png

A 2017-es tanévben indult el kreatív alkotóműhelyünk, mellyel egy hiánypótló elfoglaltságot szerettünk volna kínálni az iskolásoknak, hiszen a zenetanulás, a sport és a rengeteg különóra miatt a kreatív alkotásra a gyerekeknek kevés idejük marad. Alkalmaink során képzőművészeti stílusokat tanulmányozunk, különféle technikákkal ismerkedünk, melyeket megpróbálunk alkalmazni. Tematikusan felépített „tanmenet” szerint haladunk, a karcolt, vagy tus- és filctoll-vonalaktól a foltokon át a különféle színes technikákig. Iparművészként a tárgyalkotást, díszítést és a térbeliséget is fontos, felfedezni való területnek tartom, így agyag és papírmasé kipróbálásával térforma-feladatokat is megoldunk. Természetesen törekszünk arra, hogy fejlődjön a rajztechnika, a gyerekek biztonsággal ábrázoljanak valamit, vagy komponáljanak meg egy képet, de a legfontosabb cél, hogy ráérezzenek a szabad alkotás ízére, és egy-egy, sokszor egyszerű eszköz megismerése után kedvet kapjanak ahhoz, hogy otthon is rajzolással-festéssel üssék agyon az időt. Az önfeledt alkotótevékenység – az úgynevezett flow-élményen túl – ugyanis segíti a koncentrációt, a feszültségoldást és önmagunk megismerését. A művészetterápia eszköze is, melynek néhány elemét időnként segítségül hívjuk a feladatok során. Ez a foglalkozás folyamatosan igazodik a résztvevő gyerekek készségeihez, érdeklődéséhez, habitusához, mondhatjuk, hogy együtt alakítjuk. Nagy sikerrel rendeztük meg nyári Kreatív Táborunkat a piliscsabai Napút Rajziskola vezetőjével, Ódor Tünde Enéh festőművésszel. A táborban költségesebb, vagy nagyobb elmélyülést igénylő technikák kipróbálására is lehetőségünk volt. Jövőre várhatóan ismét megszervezzük a tábort. A rajztudás – ami egyébként mindannyiunk veleszületett képessége, amit az évek során legtöbben elveszítünk - nem elsődleges kívánalom a jelentkezéskor. A nyitott, érdeklődő, aktív, kedvvel való hozzáállás annál inkább! 10-14 éves iskolások jelentkezését várom.

FOGLALKOZÁSOK: hétfő (kéthetente) 15.30–17.00

INFORMÁCIÓ: Jármy Éva (+36 30 444 8044)


 SZENIOR ÖRÖMTÁNC

SZENIOR.png

MOZGÁS - ÖRÖM – AGYTORNA

2017. februárjában indult Solymáron a Szenior Örömtánc. Hogy ez a fogalom mit takar, azt három találó mondattal foglalhatjuk össze: Az idős korosztály számára kidolgozott kíméletes mozgásforma. Kikapcsolódás, mert a zenére történő mozgás jó a testnek, léleknek. Frissen tartja az agyat, mert a rövid koreográfiákat megjegyezzük és óráról órára újakat tanulunk. Aki már régen táncolt, vagy azt hiszi magáról, hogy ő nem „táncos lábú”, ide bátran eljöhet. Ez a közösségi tánc nem igényel előzetes tánctudást és nem kell hozzá táncpartner. Üzenjünk együtt hadat a MAGÁNYNAK, a MOZGÁSSZEGÉNY ÉLETMÓDNAK és a DEMENCIA KIALAKULÁSÁNAK! Hozz magaddal egy kényelmes cipőt és innivalót! A jókedv, a kellemes társaság garantált! Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A csatlakozás folyamatos.

SZENIORLOGO.png

Hinsenkamp Anikó és Erdőfyné Rieder Edina oktatók

IDŐPONT: kedd 9:30 - 10:30, csütörtök 10:00–11:00

További információ a művelődési ház irodájában: (+36 26 360100)


 RUMMIKUB KLUB

rummi.jpg

Időpont: 2019. okt. 11-től minden második pénteken 18-21 óráig.

A Rummikub egy olyan társasjáték, melynek a rablórömihez hasonló szabályai vannak, de lényeges különbség, hogy nem kártyalapokkal, hanem azokat helyettesítő műanyaglapokkal kell játszani, amiket kis tartókon vagy táblán kell elhelyezni, ezért táblás röminek is hívják. A játék 1980-ban elnyerte a Spiel des Jahres ( Az év játéka) díjat.

Hazánkban már több településen működnek  Rummikub-klubok, közkedvelt játék a felnőttek körében.

Miért szeretnek a felnőttek is játszani?

  • mert minőségi időtöltés (kikapcsolódás, feltöltődés, felszabadultság-, öröm-, boldogságérzés…)
  • karban tartja a memóriánkat, koncentrációs készségünket, stratégiai, logikai képességeinket fejleszti (intenzív agymunka)
  • az együttjátszás öröméért
  • a sikerélményért
  • a jó társaságért

Klubvezető: Illésné Kobolák Judit

Érdeklődni, jelentkezni a 06 30 5521095 mobilszámon lehet.

JÓGA

joga.png

JÓGA A MINDENNAPI ÉLETBEN Mindaz, amit életünkben eddig tettünk és átéltünk, visszapillantva olyannak tűnik, mint egy álom. Elmúlt, vége. Miben rejlik hát az élet értelme? Utazók vagyunk, akiknek útvonala ismeretlen, mert sorsunkat tetteink, karmánk határozza meg. Létünk valódi célja a szeretet, a szolgálat és az önmegvalósítás. A boldogság kulcsa mindannyiunkban benne lakozik. A jóga gyakorlásán át felfedezzük tiszta önvalónkat. Egyszerű mozdulatokkal, gyakorlatokkal átmozgatjuk testünket, izmainkat és izületeinket. A gerinc és a hátizom megerősítésével a hátfájást megelőzzük és a testtartásunk is jobb lesz. Figyelve a légzés folyamatára, tudatossá, természetessé tesszük azt, ami megnyugtatja az elmét és elcsendesíti a gondolatokat. A rendszeres közös gyakorlás során egyensúlyt, harmóniát teremtünk önmagunkban és magunk körül. (FORRÁS: WWW.JOGA.HU)

IDŐPONT: kedd 09.00 –10.30

További információ a művelődési ház irodájában:

Bolla Magdolna (+36 30 4024657)


 

SOLYMÁRI BRIDZS KLUB

bridzs.png

Mi a bridzs? A bridzs sport és szórakozás együtt. Szellemi torna kártyával, társasági játék. Őse a XVII. század közepétől játszott whist nevű játék volt. Ma már több 10 millióan játszanak világszerte rendszeresen, akiknek nagy része bajnokságokon és versenyeken is részt vesz. A bridzs egyike azon kevés kártyajátéknak, amelyet versenyszerűen is lehet űzni. 1999-ben a NOB olimpiai sportnak minősítette! További információk és a játékszabályok a Wikipédián is megtalálhatók. A művelődési házban 8 éve működik amatőr bridzsklub. A klub hivatalos tagja a Magyar Bridzsszövetségnek. A részvétel ingyenes. Játékformánk: versenybridzs. A heti klubjátékok mellett minden évben egy alkalommal rendezünk országos bridzsversenyt, ahol Magyarország legjobb játékosai találkoznak klubtagjainkkal. A foglalkozásvezető, Dr. Pongó Éva célja hogy lehetőséget teremtsen a környéken lakók számára hogy egy barátságos, nyilvános klubban tölthessenek néhány kellemes órát.

Szeretettel várják a bridzs iránt érdeklődő, baráti környezetet kedvelő új játékosokat!

KLUBNAP: kedd 17.00 – 21.00

ELÉRHETŐSÉG: Dr. Pongó Éva +36 30 6115603 SMS-ben,

pongoeva@gmail.com, solymari-bridzsklub.hu


 

karate.jpg

Szeretettel várunk 6 éves kortól mindenkit a 18 éve működő karate iskolánkban, aki szeretne megismerkedni egy ősi Japán önvédelmi és harcművészeti stílussal. Övvizsga lehetőség, edzőtáborok, versenyek.


Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Ház nagyterme
Időpont: hétfő és szerda 16.30 - 17.30

Első alkalom SZEPTEMBER 2. HÉTFŐ
Jelentkezni lehet folyamatosan a helyszínen,

illetve a 0620 987 5119-es telefonszámon Sáry Balázs okleveles szakedzőnél.


 

JOKER DANCE

Akrobatikus Rock and Roll és Divattánc SE

joker.png

 

Egyesületünk, a Joker Dance már több, mint 15 éve működik Solymáron a művelődési házban. Többféle táncstílust megtalálnak nálunk a táncolni vágyó fiatalok. (akrobatikus rock and roll, hip-hop, divattánc, show-táncok) Többszörös magyar bajnok akrobatikus rock and roll-csapataink mellett az idén megrendezett World Dance Masters világbajnokságon hip-hop csapataink 2. és 3. helyezést értek el. Emellett junior csapataink az Európa Bajnokságon képviselték hazánkat, ahol dobogóra is állhattak! Óvodás kortól egészen felnőtt korig várunk mindenkit szeretettel szeptemberben induló új csoportjainkba!

HIP-HOP csoportok – Fehérvári Tímea (+36 70 7730806):

Akrobatikus Rock and Roll és Show-tánc – Fehérvári Brigitta (+36 30 3306555)

Kérjük, hogy a csoportbeosztás miatt az újonnan jelentkezők mindenképpen telefonon érdeklődjenek!


SAKKMATYI FOGLALKOZÁSOK

Sakkmatyi.png

Szeretnéd, ha gyermekeid figyelme, problémamegoldó képessége, gondolkodása fejlődne, és magabiztos, leleményes fiatalok válnának belőlük? A Sakkjáték az a csoda, amelyikből az óvodás és kisiskolás korú gyermekek amellett, hogy a játék szabályait és elméleti alap-trükkjeit megismerik a foglalkozások alatt kortársaiknál jobban fejlődik logikai gondolkodásuk, problémamegoldó képességük, figyelmük, kreativításuk, memóriájuk, türelmük.

Megtanulnak figyelni egymásra, kezelni a győzelmet és vereséget, kialakul a szabály- és feladat-tudatuk. Megtanulnak kiemelkedően helyzetet értékelni, mérlegelni és döntést hozni. Céltudatosságot, rövid- és hosszútávú szervezést, kitartást, versenyszellemet, sportszerűséget tanulnak. Bővebb felvilágosítás: www.sakkmatyi.hu

SAKKMATYI FOGLALKOZÁSOK 5-12 ÉVESEKNEK MINDEN SZERDÁN 16 ÓRÁTÓL


 APÁCZAI SAKK-KÖR

sakkkor.png

2015-ben alakult az Apáczai Sakk-Kör Turzó Attila nemzetközi sakkmester és Nicola dal Bianco vezetésével. A családias összejöveteleink 4-10 fővel folytak az elmúlt években. Évente nyílt versenyeket is szerveztünk, ahol a kezdőktől a mesterekig, a fiataloktól az idősekig képviseltették magukat a különböző játékerejű és korú játékosok. Klubnapjainkon lehetőség van a játékon kívül a tanulásra is, ha valaki szeretné gyarapítani sakktudását. Együtt kielemezzük játszmáinkat, hogy egyre szebb és jobb lépéseket találjunk az elkövetkező küzdelmekben. Céljaink: • Közösségi tér és találkozási lehetőség biztosítása a sakkozás által • Sakkversenyek szervezése, évente megrendezzük az Apáczai Sakk Kupát • Koncentrációs és mentális képességek fejlesztése Klubunkba várunk minden 14 éves vagy idősebb játékost.

Ha még nem találtad meg a sakkpartnered, szeretnél egy vidám estét minden héten, ki akarod próbálni magad egy sakkversenyen, fejleszteni akarod a koncentrációs vagy logikai készségedet, szeretnél tanulni egy nemzetközi sakkmestertől KERESS MINKET!

KLUBNAP: szerda 18.00–21.00

További információ: Turzó Attila nemzetközi sakkmester (+36 20 5508749, attilaturzo@gmail.com)


 KREATÍV MŰHELY

kreativ.png

A 2017-es tanévben indult el kreatív alkotóműhelyünk, mellyel egy hiánypótló elfoglaltságot szerettünk volna kínálni az iskolásoknak, hiszen a zenetanulás, a sport és a rengeteg különóra miatt a kreatív alkotásra a gyerekeknek kevés idejük marad. Alkalmaink során képzőművészeti stílusokat tanulmányozunk, különféle technikákkal ismerkedünk, melyeket megpróbálunk alkalmazni. Tematikusan felépített „tanmenet” szerint haladunk, a karcolt, vagy tus- és filctoll-vonalaktól a foltokon át a különféle színes technikákig. Iparművészként a tárgyalkotást, díszítést és a térbeliséget is fontos, felfedezni való területnek tartom, így agyag és papírmasé kipróbálásával térforma-feladatokat is megoldunk. Természetesen törekszünk arra, hogy fejlődjön a rajztechnika, a gyerekek biztonsággal ábrázoljanak valamit, vagy komponáljanak meg egy képet, de a legfontosabb cél, hogy ráérezzenek a szabad alkotás ízére, és egy-egy, sokszor egyszerű eszköz megismerése után kedvet kapjanak ahhoz, hogy otthon is rajzolással-festéssel üssék agyon az időt. Az önfeledt alkotótevékenység – az úgynevezett flow-élményen túl – ugyanis segíti a koncentrációt, a feszültségoldást és önmagunk megismerését. A művészetterápia eszköze is, melynek néhány elemét időnként segítségül hívjuk a feladatok során. Ez a foglalkozás folyamatosan igazodik a résztvevő gyerekek készségeihez, érdeklődéséhez, habitusához, mondhatjuk, hogy együtt alakítjuk. Nagy sikerrel rendeztük meg nyári Kreatív Táborunkat a piliscsabai Napút Rajziskola vezetőjével, Ódor Tünde Enéh festőművésszel. A táborban költségesebb, vagy nagyobb elmélyülést igénylő technikák kipróbálására is lehetőségünk volt. Jövőre várhatóan ismét megszervezzük a tábort. A rajztudás – ami egyébként mindannyiunk veleszületett képessége, amit az évek során legtöbben elveszítünk - nem elsődleges kívánalom a jelentkezéskor. A nyitott, érdeklődő, aktív, kedvvel való hozzáállás annál inkább! 10-14 éves iskolások jelentkezését várom.

FOGLALKOZÁSOK: hétfő (kéthetente) 15.30–17.00

INFORMÁCIÓ: Jármy Éva (+36 30 444 8044)


 SZENIOR ÖRÖMTÁNC

SZENIOR.png

MOZGÁS - ÖRÖM – AGYTORNA

2017. februárjában indult Solymáron a Szenior Örömtánc. Hogy ez a fogalom mit takar, azt három találó mondattal foglalhatjuk össze: Az idős korosztály számára kidolgozott kíméletes mozgásforma. Kikapcsolódás, mert a zenére történő mozgás jó a testnek, léleknek. Frissen tartja az agyat, mert a rövid koreográfiákat megjegyezzük és óráról órára újakat tanulunk. Aki már régen táncolt, vagy azt hiszi magáról, hogy ő nem „táncos lábú”, ide bátran eljöhet. Ez a közösségi tánc nem igényel előzetes tánctudást és nem kell hozzá táncpartner. Üzenjünk együtt hadat a MAGÁNYNAK, a MOZGÁSSZEGÉNY ÉLETMÓDNAK és a DEMENCIA KIALAKULÁSÁNAK! Hozz magaddal egy kényelmes cipőt és innivalót! A jókedv, a kellemes társaság garantált! Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A csatlakozás folyamatos.

SZENIORLOGO.png

Hinsenkamp Anikó és Erdőfyné Rieder Edina oktatók

IDŐPONT: kedd 9:30 - 10:30, csütörtök 10:00–11:00

További információ a művelődési ház irodájában: (+36 26 360100)


 RUMMIKUB KLUB

rummi.jpg

Időpont: 2019. okt. 11-től minden második pénteken 18-21 óráig.

A Rummikub egy olyan társasjáték, melynek a rablórömihez hasonló szabályai vannak, de lényeges különbség, hogy nem kártyalapokkal, hanem azokat helyettesítő műanyaglapokkal kell játszani, amiket kis tartókon vagy táblán kell elhelyezni, ezért táblás röminek is hívják. A játék 1980-ban elnyerte a Spiel des Jahres ( Az év játéka) díjat.

Hazánkban már több településen működnek  Rummikub-klubok, közkedvelt játék a felnőttek körében.

Miért szeretnek a felnőttek is játszani?

  • mert minőségi időtöltés (kikapcsolódás, feltöltődés, felszabadultság-, öröm-, boldogságérzés…)
  • karban tartja a memóriánkat, koncentrációs készségünket, stratégiai, logikai képességeinket fejleszti (intenzív agymunka)
  • az együttjátszás öröméért
  • a sikerélményért
  • a jó társaságért

Klubvezető: Illésné Kobolák Judit

Érdeklődni, jelentkezni a 06 30 5521095 mobilszámon lehet.


facebookyoutubeemail