2020. FEBRUÁR 14., PÉNTEK, 20 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

Little Jazz Pub

Márkus Tibor és az Equinox vendége: Meleg Tamás (szaxofon), Koós-Hutás Áron (trombita)

A program díjmentesen látogatható!

0214.jpg

Meleg Tamás

Jazz tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdióban kezdte, ahol többek között Tűzkő Csaba, Fekete-Kovács Kornél, Cseke Gábor, Csejtey Ákos és Csiszár Péter voltak a tanárai. Ezután a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén szerzett diplomát Borbély Mihály és Elek István tanítványaként.

2011-ben zenekarával (Fenyvesi Márton-gitár, Csizmás András-bőgő, Csízi László-dob) első helyezést értek el a Magyar Jazz Szövetség combo versenyén, majd a következő két évben Subicz Gáborral kvintetté kiegészülve számos hazai fesztiválon és koncerthelyszínen léptek fel.

Rendszeresen tűnik fel a fontosabb itthoni big bandek soraiban, olyan szólistákat is kísérve, mint Patti Austin, Rhoda Scott, Gunhild Carling, Eric Miyashiro, Louis Dowdeswell, Ryan Quigley.

A jazz mellett számos könnyűzenei produkcióban is részt vett szólistaként, session zenészként, vagy épp hangszerelőként, az utóbbi években pedig óceánjáró hajók nemzetközi zenekaraiban szerzett újabb tapasztalatokat.

Játékában a katartikus elemek helyett inkább a líraibb, hangszínre építő, dallamközpontú frázisalkotást kedveli, melyben mindig felfedezhető a hagyományosabb jazz irányzatok iránti mély tisztelet.

Koós-Hutás Áron

Napjaink egyik legkeresettebb fiatal trombitása 2008-ban megnyerte a Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Versenyét. Koós-Hutás Áron neve sokak számára már más produkciókból is ismerős lehet úgy, mint a neves Budapest Jazz Orchestra, a leginkább külföldön turnézó Djabe az underground körökben ismert Pannonia Allstars Ska Orchestra vagy a balkán zenét játszó Guca Partyzans Brass Band.

A legismertebb magyar előadók mellett az évek során lehetősége volt már több, nemzetközileg is ismert művésszel dolgozni és egy színpadra állni, beleértve többek között Peter Erskint, Brian Culbertson-t, Tony Lakatost, Erik Truffaz-t, Tommy Víg-et, Gerard Presencer-t, Joe Lovano-t, Joan Faulkner-t Eric Miyashiro-t és Raul Midónt. 2014-ben hazánkat képviselte az I. világháború 100. évfordulójára létrehozott nemzetközi nagyszabású kezdeményezésben, melyre a híres olasz jazztrombitás, Paolo Fresu kérte fel.

Koós-Hutás Áront 2015-ben és 2019-ben az év jazztrombitásának választotta a JazzMa.hu közönsége, 2015-ben megjelenő első lemezének dala, a ‘Milk and Honey’ a Jazzy Dalverseny díjazottjai között szerepelt, lemezét a világhírű Kenny Garrett Quintet előtt mutathatta be a nagyközönségnek, 2017 májusában pedig E.T. Projectjével a németországi Gronau JazzFest nagyszínpadán a világhírű Till Brönner előtt mutatkozhat be az európai nagyközönségnek.


vissza

facebookyoutubeemail