2019. DECEMBER 19., CSÜTÖRTÖK, 19 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

SÓSÓSÓ – koncert

Szarka Tamás és zenekara

Belépő: 2000 Ft

1219.jpg

A Solymárra összeállított koncertjén Szarka Tamás legismertebb szerzeményei mellett, a „Sósósó“ című szólóalbuma néhány opusa és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók. Karácsony közeledtével, az ünnepi hangulatot is ide varázsolja Szarka Tamás és zenészbarátai.

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.
Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet.

Az elmúlt évtizedek alatt több mint 350 dalt szerzett. A 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjének és verseinek alkotója. A 30 perces, grandiózus mű szól Szent István királyunk intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a hozzá való mai viszonyunkról. Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta (A cigánytábor az égbe megy, Vérnász, Benyovszky, Dózsa, Mária). Az Éden földön című darabot 2015. szeptember 25-én mutatta be a Budapesti Nemzeti Színház és az eltelt időszakban húszezren tekintették meg. A művész Rudolf Péter felkérésére komponálta meg az Üvegtigris 2. filmzenéjét. Több mint 3000 koncertet adott a világ 25 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval.

Közreműködnek: Szarka Tamás (ének, hegedű, gitár), Jelasity Péter (szaxofon), Takács József Jozzy (gitár), Horváth János (zongora), Eszes Viki (vokál), Szendőfi Balázs (basszusgitár), Varjú Attila (dobok)


vissza

facebookyoutubeemail