2019. NOVEMBER 22., PÉNTEK, 20 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

LITTLE JAZZ PUB

Márkus Tibor és az Equinox vendége Pázmándi Gergely és Raboczki Balázs (szaxofon)

A program díjmentesen látogatható!

1122.jpg

Pázmándi Gergely a Vienna Konservatorium-ban szerezte jazz-szaxofon tanári végzettségét, ezután a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén abszolvált. Zenei érdeklődése a standard jazz mellett annak különféle fúzióit célozza meg, ennek megfelelően munkássága is sokszínű.
Gergely művészeti vezetője a Coda Nostra Big Bandnek és a Molnár Antal Zeneiskola big bandjének, zenei vezető a Stetl és a Ricky Partyn’ zenekarokban, a Pázmándi Gergely Trió zenekarvezetője, a Jack Holler progresszív blues-zenekar szaxofonosa és hangszerelője, a Tárkány Művek és a JUNK Big Band állandó tagja. A fellépések mellett tanárként részt vesz a zenei nevelésben, illetve komponál és hangszerel.
Saját szerzeményei többnyire a jazz és a kelet-európai népzenék házasítására törekszenek.

Raboczki Balázs jazz-szaxofonos zenei pályafutását tizenévesen a Rácz Aladár Zeneiskolában, Kollmann Gábornál kezdte. Később megismerkedett Ávéd Jánossal és ő folytatta képzését.
A Bartok Konzervatórium és végül a Zeneakadémián fejezte be tanulmányait ahol Borbély Mihály és Elek István voltak a mesterei.
Zenei világát főleg a modern jazz és a kortárs zene inspirálja, olyan művészek mint Ben Wendel, Will Vinson vagy Kenny Garrett. Emellett sok inspirációt merít Ligeti Györgytől vagy Stockhausentől is. Jelenleg több zenekarban is játszik, pl. Szalóky Group vagy a Jazz Friends.
Saját zenekara a Mordent Quintett.

 

 


vissza

facebookyoutubeemail