2019. MÁJUS 25., SZOMBAT, 10 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

GYEREKNAPOI KALANDOK

A program díjmentesen látogatható!

0525.jpg

10–17 óráig
Vasútmodell kiállítás és HangolÓra – Interaktív hangszerkiállítás

14–17 óráig
Kreatív megálló – Kézműveskedés a Kreatív Műhely és a Kud-A.R.C. KIE csapatával

14.00
Joker Dance – Akrobatikus Rock&Roll bemutató

14.30
Aprók tánca – Népi játékok és tánctanítás a Cédrus Táncegyüttessel

15.30
Üveggolyók – Joós Tamás énekmondó zenés gyermekműsora sok játékkal, közös énekléssel

16.30
Királyos mesék – Élőszereplős bábelőadás a Holdfű Színház előadásában


 

Vasútmodell kiállítás

A művelődési ház aulájában felállított nagy terepasztalon berendezett, működő pályás vasútmodell kiállítás három napon keresztül megtekinthető.

Hangolóra

A HangolÓra program célja, hogy elősegítse a gyerekek találkozását a hangszerekkel, illetve, hogy minél több gyermek figyelmét fordítsa a zene és a zenélés felé. A program interaktív, a gyerekek kipróbálhatják a különböző hangszereket.

„A hangszerek kiválasztásakor szem előtt tartjuk, hogy sok gyerek számára valószínűleg ez lesz az első találkozás egy hangszerrel, ezért rendezvényeinken elsősorban olyan hangszereket használunk, amelyek már az első alkalommal is zenei élményhez juttatják a használójukat.
Nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy mindezt játékos formában tegyük!”

Üveggolyók

A 2004. május 23-án megjelent és a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban bemutatott cd élő koncertváltozata sok játékkal, hangszerbemutatóval, közös énekléssel. A lemezen Ágai Ágnes, Bella István, Devecsery László, Gazdag Erzsi, József Attila, Kányádi Sándor és Szilágyi Domokos versei szerepelnek.

Királyos mesék – Holdfű Színház
(mesék a vásári képmutogatók stílusában)

Az előadás három verses mesét dolgoz fel a vásári képmutogatók stílusában. Igazi beavatószínház maszkokkal, bábokkal, élő játékkal, közös énekléssel, zenével. A meséket összekötő figura a „király”.

„A király kenyere” című Móra szöveg az „egyszeri királyról”, Pákolitz István választott meséi pedig Mátyás királyról szólnak. A gyermekek körében talán legismertebb magyar király az egyik mesében  -szokása szerint - igazságos, ám a másodikban - meglepő módon - kicsit igazságtalan – nem mással, mint a saját feleségével Beatrix-szal. Ám végezetül, természetesen, jóra fordulnak a dolgok, vagy egy furfangos kiskukta, vagy egy okos királyné jóvoltából.
A rendkívül változatos előadás élmény az egész családnak. A legkisebbek a bábokat és a közös éneklést kedvelik leginkább, a nagyobbacskáknak, felnőtteknek pedig a humoros, mégis költői szöveg nyújt irodalmi élményt. 

Feldolgozott mesék: 
Móra Ferenc: A király kenyere; 
Pákolitz István: Egyszer volt Budán kutyavásár; 
Pákolitz István: A királyné Igazsága

Elhangzó dalok: 
Túl a vízen kicsi ház (népdal); 
Weöres Sándor: Kutyatár; 
Kiskece lányom (népdal); 
Tavaszi szél vizet áraszt (népdal)

Előadják:
Holdfű színház: Máté Bernadett, Strausz Tünde


vissza

facebookyoutubeemail