2019. MÁRCIUS 30., SZOMBAT, 17 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

SZERELMEM, A SZÍNHÁZA veszprémi színháztól az Eiffel Műhelyházig

Szenes István Ybl-díjas belsőépítész kiállításának megnyitója, és vetítéssel egybekötött beszélgetés az alkotóval

A kiállítást megnyitja: Fekete György belsőépítész, az MMA tiszteletbeli elnöke
Moderátor: Jeney Erzsébet

A program díjmentesen látogatható!

0330-2.jpg

Szenes István belsőépítész, az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának vezetője eredetileg díszlettervezőnek készült, így nem csoda, hogy a színháztervezés számára egy semmivel össze nem hasonlítható feladat, szinte szentség. Elismerései közül – Ybl-díj, Pro Architectura-díj, Európa Nostra-díj, Érdemes Művész – kettőt is ezen a területen szerzett.

Szerencsére pályafutása során számos színházi munka találta meg: ő jegyzi a Veszprémi Petőfi Színházat, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, az Uránia Nemzeti Filmszínházat, részt vett valamennyi Nemzeti Színház- pályázaton, a legfrissebb projektek pedig, melyek az ő tervei alapján valósulnak meg napjainkban: a szentesi színház illetve az Operaház számára készülő Eiffel Műhelyház.

A színház világnapja alkalmából rendezett tárlaton lehetőségünk nyílik egy izgalmas nézőpontból, a belsőépítész szemszögéből végigkísérni, hogyan is valósul meg a tervezői elképzelés ezen a speciális területen.

A vetítéssel egybekötött beszélgetés során a kivitelezés fázisában lévő Eiffel Műhelyház érdekes kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.


vissza

facebookyoutubeemail