2019. JANUÁR 19., SZOMBAT, 18 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

TŰZBEN SZÜLETÉS II.

Az MBKKE zománcművészeti csoportjának kiállítását Rácz Gábor, zománcművész nyitja meg

A program díjmentesen látogatható!

0119-1.jpg

Piliscsaba után Solymáron tekinthető meg a 13 alkotó tűzzománc képeiből rendezett kiállítás.

Az 1997 óta működő, pilisvörösvári székhelyű Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület (MBKKE) évente több alkalommal szervez alkotóműhelyeket az ország különböző zománcgyáraiban, megfelelő műszaki hátteret és kiváló alapanyagokat biztosítva a művészeknek. A tárlaton szereplő képek tehát egy térben készültek, azonos technikával, magukon viselve alkotójuk kézjegyét, úgy témaválasztásban, mint szín- és formavilágban. A kiállítás anyagát Hernádi Paula válogatta.
Az 1997 óta működő, pilisvörösvári székhelyű Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület (MBKKE) többféle kulturális tevékenysége részét képező képzőművészeti programban már kezdetben is részt vettek zománcművészek a kiállításokon, és szerepeltek a katalógusokban. 2008-tól kimondottan zománcművészeti kiállításokat is rendez az egyesület Magyarországon és a környező országokban. Ezekhez a kiállításokhoz, kiállítás sorozatokhoz rendszeresen jelentet meg katalógusokat is.
2014-től évente akár több alkalommal kerülnek megrendezésre zománcművészeti alkotóműhelyek az MBKKE szervezésében, nagyméretű alkotások készítésére alkalmas zománcüzemekben, valamint a kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyben és Rácz Gábor iparművész, a zománcművészeti csoport vezetőjének budapesti műhelyében.


vissza

facebookyoutubeemail