2019. JANUÁR 18., PÉNTEK, 20 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

LITTLE JAZZ PUB

Márkus Tibor és az Equinox vendége Bolyki Sára – ének

A program díjmentesen látogatható!

0118.jpg

„Bolyki Sára az a kimagasló tehetségű, fiatal énekesnő, aki a népzenében és a jazzben is megtalálta önmagát. A két műfaj közös nevezője, az improvizáció a lételeme, amit sugárzó személyisége és hangjának számtalan színe és játéka tölt meg érzelemmel és értelemmel.”
(papageno.hu)

Sára zenész szülők gyermekeként népzenei tanulmányait tíz éves korában kezdte, 2016-ban szerezte meg népi ének előadóművészi diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.
Jazzéneklést a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola érettségi utáni képzésében tanult. 2014-ben a marosvásárhelyi StudJazzFest legjobb énekesnőjének járó különdíját ítélte neki a nemzetközi zsűri. Három éve tagja a Jazzation a’cappella együttesnek, mellyel a Budapesti Kongresszusi Központ, a pécsi Kodály Központ és egyéb rangos hazai helyszínek mellett Belgiumban, Németországban, Csehországban, Grúziában, Oroszországban és Tajvanon is koncertezett. 2018 májusában Bobby McFerrin mögött énekelhetett a Művészetek Palotájában, a Circlesongs kamarakórusának tagjaként.
A grúz fővárosban szerzett élményei hatására pályázta meg az Erasmus+ ösztöndíjat, melyet elnyerve öt hónapig tanult grúz népzenét a Tbilisi State Conservatoire-on.
Jelenleg Székesfehérváron és Biatorbágyon tanít, az Éles Gábor Fine Handmade Quartet rendszeres vendége, és a Babcsán Bence Project énekesnője.

„Édesapám és három öccse Bolyki Brothers néven alapított a’cappella együttest, az ő koncertjeiken szerzett élmények meghatározóak a számomra. Máig az általuk képviselt intenzív színpadi jelenlét az ideálom” – nyilatkozta Bolyki Sára.


vissza

facebookyoutubeemail