2018. DECEMBER 1., SZOMBAT, 19 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT 

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely előadása

Díjmentes regisztrációs jegyek igényelhetők a művelődési házban!

1201.jpg

„Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című posztdramatikus dokumentarista színházi megnyilvánulás, már több mint 500 alkalommal játszottuk három kontinens 25 országában, számos fesztiváldíjat is nyerve. Az előadás korunk szociális kérdéseit tárja a néző elé elsősorban a család válságát helyezve a középpontba. Az Osonó Színházműhely előadásának kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat.”

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, László Fruzsina/Virginia Alexandra, Kozma Zsófi, Fazakas Hunor, Macsuka Patrik

Technika: Pászka Gáspár - Csongor
Videó: Stibál Róbert
Rendező: Fazakas Misi

„Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva. Előadásunk dokumentarista jellegű, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi-szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. Hosszú beszélgetéseink és egyéni megnyilatkozásaink eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.”


vissza

facebookyoutubeemail