2018. DECEMBER 8., SZOMBAT, 19 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

HOLDJÁRAT

Tompos Kátya lemezbemutató koncertje

Díjmentes regisztrációs jegyek igényelhetők a művelődési házban!

1208.jpg

A Holdjárat egy misztikus utazás a földtől elrugaszkodott dimenzióban, melynek végén felkavaró vagy épp megnyugtató, összeolvasztó vagy szétválasztó, múlhatatlan vagy illékony szerelmek várnak ránk. Tompos Kátya útitársa Hrutka Róbert, akivel most nem a színésznő számára kedves dalokat dolgozták át közösen, ahogy az előző albumon tették. Tíz vadonatúj dal született, melyek szövegét szinte minden esetben a színésznő írta.
A Holdjárat koncert műsorában az új album dalai mellett természetesen a régi kedvencek is helyet kaptak
Közreműködők: Hrutka Róbert (gitár), Kalmus Felicián (cselló), Galambos Zoltán (zongora), Markó Ádám (dob), Fehérvári Attila (basszusgitár), Dely Domonkos (perka, vokál)

„Élünk itt a Földön, és úgy elvagyunk a problémáinkkal, hogy ki se látunk a fejünkből. Viszont, hogyha picit elemelkedünk, és magasabbról nézünk rá a gondjainkra, bajainkra, akkor minden egészen másnak tűnik.” – meséli Tompos Kátya, a Nemzeti Színház Jászai Mari díjas színésznője arról, mit is takar második lemezének címe. A Holdjárat bensőséges, helyenként elgondolkodtató, helyenként vicces, de mélyen a lelkéből fakadó történeteit mind-mind az élet ihlette. Valamennyi vers egy darab a színésznő lelkéből, ablak a világra. Ugyanakkor válaszkeresés is az élet kérdéseire. Ahogy mondja: „Ez biztos amolyan szakmai ártalom: a színházban megfejtjük az életet. Vagyis inkább életeket fejtünk meg, és ezzel együtt magunknak is megválaszolunk dolgokat. Ezek a fejtegetések valószínűleg a dalokba is áttolódtak.”

 

 

vissza

facebookyoutubeemail