2018. SZEPTEMBER 21., PÉNTEK, 20 ÓRA – MŰVELŐDÉSI HÁZ

LITTLE JAZZ PUB – Ez az év is jól kezdődik!

Márkus Tibor és az Equinox vendégei: Nagy Babos Rebeka (ének), Vadász Gellért (szaxofon), Sárosi Áron (bőgő)

A program díjmentesen látogatható!

0921.jpg

Nagy-Babos Rebeka erdélyi születésű jazzénekesnő. Tanulmányait eredetileg reklámgrafika szakon kezdte, majd egy nyári zenei élmény hatására döntött úgy, hogy szakmáját hátrahagyva zenei pályára lép. Kovács Lindánál tanult jazzéneket, majd 2016-ban felvételt nyert a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumba. Konzis évei alatt Lakatos Ágnes, Urbán Orsolya és Karosi Júlia voltak a tanárai. Idén szeptemberben kezdte jazzének tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Vadász Gellért jazz-szaxofonos tanulmányait a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskola falai közt kezdte meg Soós János klarinét- és szaxofonművésznél. Itt már a megyei és országos klasszikus, valamint könnyűzenei versenyeken is megmutatta tehetségét. Gimnázium után 2013-ban Tűzkő Csabától tanulhatott tovább már a budapesti Egressy Béni Zeneiskolában, majd 2018 májusáig Kollmann Gábornál fejlődhetett a Budapesti Bartók Béla Konzervatóriumban. 

Szeptembertől pedig megkezdi első szemeszterét a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz szaxofon tanszakán Elek István és Borbély Mihály szaxofonművészek útmutatásával.

Számos formáció tagja. Tudását a jazz, a pop, valamint a világzene műfajaiban is kamatoztatja. Nem riad vissza az újdonságoktól, nyitott szemmel, füllel és szívvel jár. A dallamos lágy, de karakteres játékmód jellemzi.

Sárosi Áron 12 éves korában kezdett autodidakta módon basszusgitározni. Érettségit követően a békéscsabai Premier Szakgimnázium basszusgitár szakán tanult, majd 2016-ban nyert felvételt Bartók "Konziba". A sikeres OKJ vizsgát követően most elsőéves a Zeneakadémia jazz-bőgő szakán.


vissza

facebookyoutubeemail