2018. SZEPTEMBER 30., VASÁRNAP, 15–18 óráig – MŰVELŐDÉSI HÁZ

SOLYMÁRI TÁRSASJÁTÉKKLUB, avagy miért jó társasozni?

A program díjmentesen látogatható!

társasklub3.jpg

A társasjátékról legtöbbünknek gyerekkori élmények jutnak eszünkbe, ahogyan egy táblán próbáltunk lépésről lépésre (olykor csigatempóban) előrehaladni és jó dobásokkal elsőként célba érni. Olyan játékokkal múlattuk az időt, mint a Ki nevet a végén?, a Gazdálkodj okosan! vagy a Capitaly.

A társasjátékok világa azonban sokat változott azóta! Az utóbbi 10-20 évben az iparág igazi reneszánszát éli, minden évben több száz új játék jelenik meg a világ legkülönbözőbb részein – német, lengyel, olasz, belga, japán vagy akár magyar játékfejlesztőktől – amelyek feje tetejére állítják mindazt, amit korábban a játékokról gondoltunk. Minden helyzetre, társaságra, alkalomra találunk játékot: ott vannak a 15-20 perces úgynevezett partyjátékok, amelyeket gyorsan előkaphatunk, ha úgy adódik, vagy a kooperatív játékok, amelyekben a játékosok csapatként, együtt nyerik meg vagy vesztik el a játékot. Természetesen rengeteg családi változatot is találunk a boltok polcain, amelyek izgalmas kihívást jelentenek a felnőtteknek, de könnyen elmagyarázhatóak és lekötik a kisebbek figyelmét is.

A társasok változatos, színes élményeket nyújtanak, miközben különböző szerepekbe bújhatunk: lehetünk víruskutatók, akik globális járványokat fékeznek meg, vasúttársaság-vezetők, akik útvonalakat építenek ki a kontinensen, portugál csempeművészek, akik gyönyörű alkotásaikkal kápráztatják el a királyt, vagy akár rablók, akik közösen igyekeznek betörni egy irodaépületbe és meglépni a szajréval…


vissza

facebookyoutubeemail