2018. június 15., péntek, 20 óra – MŰVELŐDÉSI HÁZ

PÉNTEK ESTI BLUES

Fellépők: VOODOO PAPA, PREMECZ MÁTYÁS ORGAN TRIO feat. TÓTH VERA

A rendezvény díjmentesen látogatható!

0615.jpg

 

VOODOO PAPA

A Voodoo Papa két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja. Szert Zsigmond egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.
Jimi Hendrix Voodoo Child című dala ihlette a zenekar nevét, ezzel tisztelegve a nagy gitáros előtt.

A Voodoo Papa-varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság, mely a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözi - embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos, magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.
A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskolaévei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, és a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében.

Voodoo Papa foto.jpg

Fejér Simon Pál,  gitáros – énekes - dalszerző  10 éves kora óta a zene szerelmese – hangszerei a gitár, a koboz, a brácsa, a tambura és a mandolin. Első zenekarát 14 évesen alapította meg,Rolling Stones és Jimi Hendrix dalokat játszottak. A gimnázium elvégzése után a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta tanulmányait. Sokféle muzsikát játszik sokféle hangszeren, melyek alappillére az afroamerikai blues és a magyar népzene. 2009-től közel 4 évig volt a Deák Bill Blues Band szólógitárosa, majd csatlakozott Tóth János Rudolf Ütött-Kopott Angyal nevű zenekarához. Népzenei együttese a Kontáros együttes, mellyel 2002 óta játszik előbb moldvai csángó, később vonós táncházi muzsikát is.
Több éve egy Orff-pedagógiára épülő mozgás- és ritmus-improvizációs csoportfoglalkozás, az Improland zenésze, valamint a Veronaki zenekar tagja.

Szert Zsigmond mindennapjait fiatal kora óta a zene tölti ki – olyan ikonikus alakok gyakoroltak hatást zenei ízlésének alakulására, mint Jimi Hendrix, Eric Clapton, Steve Gadd vagy éppen Ray Charles. Bal láb nélkül, ám rendkívüli ritmusérzékkel jött világra, így a kihívásokat kedvelő fiatalember hangszerválasztása a dobra esett.  A Kőbányai Zenei Stúdió dob szakának elvégzése után barátja, Fejér Simon ösztönzésére szájharmonikázni kezdett – tehetségének köszönhetően pillanatok alatt a hangszer mestere lett. A CsáMisi, a Paganza zenekarok után az Ütött-Kopott Angyal zenekar tagja lett, ahol Tóth János Rudolffal, Fejér Simonnal és Lee Olivérrel koncerteztek országszerte. Hat éve tagja a Cabaret Medrano nevű zenekarnak is.

 

PREMECZ MÁTYÁS ORGAN TRIO feat. TÓTH VERA

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal (többek közt: Kéknyúl, Fábián Juli és a Zoohacker, Sena and Live Band, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is is utolsó hazai turnéján) és egy óriási Hammond orgonával. Triójával túlnyomó részt saját szerzeményeket adnak elő, stílusuk egészséges keveréke a jazznek, a bluesnak és néhol a funknak, és tetten érhetőek a nagy előadók, pl. Lonnie Smith és Jimmy Smith vagy a Led Zepelin hatásai is.

0171201_GLB5671.jpg

Az estén a zenekar vendégül látja Tóth Verát, aki remek hangjával néhány soul dal előadásával fogja megkoronázni a koncertet.


vissza

facebookyoutubeemail