2018. június 16., szombat, 17 óra – MŰVELŐDÉSI HÁZ

JAZZ WEEKEND

Fellépők: PELLER JAZZBAND, HALPER-HENDRIX EXPERIMENT, VINTAGE DOLLS

A rendezvény díjmentesen látogatható!

0616.jpg

 

PELLER JAZZBAND

Hegedüs Zsuzsanna – ének
Mészöly Márton – gitár
Kiss Attila – bőgő
Csomós Ferenc – dob
Sebestyén Partik – trombita
Peller György – tenorszaxofon

pellerjazzband0616.jpg

A Peller Jazzband a Pilisi-medence első jazz-zenekara 2017 tavaszán alakult Peller Quartett néven, de 2018-ra új tagokkal bővült (Csomós Feri dob, Molnár Zoltán trombita). Repertoárja a saját szerzemények mellett főként közismert jazz sztenderdekből áll.

A Peller Jazzband rendszeresen játszik Pilisvörösváron és Pilisszentivánon különböző éttermekben. 

A vendéglátóhelyeken való fellépések mellett természetesen önálló koncerteket is adnak. Eddigi fennállásuk alatt koncerteztek a szentendrei V8 Szabadidőközpont bensőséges hangulatú Adventi jazz estje és a pilisszentiváni augusztus 20-i Ünnepi rendezvénysorozat keretében, valamint Abaújszántón, a Pince napokon is többször felléptek már.

 

HALPER-HENDRIX EXPERIMENT

Halper László – gitár
Kollmann Gábor – szaxofon
Kosztyu Zsolt – basszusgitár
Hajas László – dob

HalperHendrix.png

A Halper-Hendrix Experiment 2013-ban jött létre, és Jimi Hendrix számait játssza jazz-es felfogásban. Az együttes Halper László korábbi formációjára, a Band of Gypsys Reincarnation nevű zenekarra épült, amely 2010-ben jelentette meg első lemezét. A felvételeken a világhírű jazz-trombitás Randy Brecker is közreműködött.

A BGR 2012-ben a MÜPÁ-ban nagyszabású koncerttel tisztelgett  Jimi Hendrix  emléke  előtt, a gitárvirtuóz 70. születésnapja alkalmából. A koncerten két világsztár, a dobos Steve Gadd és a bőgős Eddie Gomez alkotta a ritmusszekciót. Ennek a koncertnek a hanganyaga 2013. november 27-én, Jimi Hendrix születésnapján jelent meg „Electric Angelland” címmel.

A Halper-Hendrix Experiment 2013 óta rendszeresen koncertezik klubokban, és fesztiválokon. A zenekar 2016 októberében a MOM Sportban a hazai zenei élet legendás muzsikusaival –  Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, Tátrai Tibor, Solti János, Török Ádám – kiegészülve ünnepelte meg Jimi Hendrix 75. születésnapját.

 

VINTAGE DOLLS

Munkácsy Eszter, Nagy Lili, Szász Ágnes – ének
Bartha Mátyás – zongora
Szabó Illés – gitár
Bögöthy Ádám – nagybőgő
Cseh Balázs – dob

VD02.jpg

A Vintage Dolls 2017 márciusában alakult meg, amikor a Sárik Péter Trió - Jazz All Stars Projekt vendégeiként léptek színpadra.
A három fiatal énekesnő Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes egyénileg is ért már el hazai és nemzetközi sikereket, de a jól sikerült közös koncert hozta az elhatározást, hogy együtt alkossanak valami különlegeset és egyedülállót.
Az énekes csapat az 1930-as, 40-es évek híres többszólamú vokális dalait dolgozza fel.
A céljuk az, hogy ezt a régi, már-már elfeledett stílust megismertessék a közönséggel, kicsit átalakítva, a mai korra jellemző zenei és megjelenésbeli elemekkel.


vissza

facebookyoutubeemail