2018. június 23., szombat, 15 óra – MŰVELŐDÉSI HÁZ

XVIII. NEMZETKÖZI GOSPEL FESZTIVÁL

A szabadtéri színpadon megrendezésre kerülő fesztivál fellépői: LÁSZLÓ ATTILA, HAVASI TIBOR és a LÉLEKZUHANY Gospel Kórus, SZABÓ BALÁZS, KERESZTKÉRDÉS Zenekar

A fesztivál díjmentesen látogatható!

0623.jpg

A rendezvény fővédnökei: Beer Miklós és Mádl Dalma

A nap háziasszonya: Csűrös Csilla

Művészeti vezető: Jeney Erzsébet

attila-1-1-.jpg

LÁSZLÓ ATTILA

Az erdélyi Kézdivásárhelyen született fiú 15 éves volt, amikor megnyerte a Csillag születik televíziós tehetségkutató 2011-es versenyét.
Fiatal kora ellenére mindig komolyabb számokat énekelt, ma is Máté Péter, Zámbó Jimmy, Demjén Ferenc, Balázs Fecó a kedvencei, nemcsak örökzöld hangzásviláguk, hanem szövegük mondanivalója miatt.
A győzelmet követően Magyarországra költözött, 2012-ben lemeze jelent meg Ezer szív együtt dobban címmel, majd Romániában is több elismerést szerzett. Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió zongora szakát végzi.
A Gospel Fesztivál egyik alapítója, Illéssy Matyi atya megkeresésére közel két éve teljesít zenei szolgálatot – amikor ideje engedi – a Százhalombattai katolikus templomban.
Az iskola mellett szinte minden hétvégén koncertezik. Az utóbbi két hónapban Ausztráliában és az Egyesült Államokban turnézott az ottani magyar közösségek meghívására.

„Mint minden énekes, én is arról álmodom, hogy telt házas koncertjeim legyenek. Rengeteg saját dalt szeretnék még írni, és ami számomra a legfontosabb, hogy mindig olyan legyek, akit az emberek megbecsülnek és szeretnek.”

Lélekzuhany fotó2.jpg

HAVASI TIBOR és a Lélekzuhany Gospel Kórus

A fesztivál visszatérő vendégei a decemberben megjelent „KEZDD EL TENNI A JÓT!” című új lemezüket mutatják be.
Az 1992-ben alakult kórust jelenleg 7 gyermekotthon 40 általános és középiskolás gyermeke, valamint 8 velük foglakozó nevelő alkotja. Producerük és zenei vezetőjük, Havasi Tibor missziónak tekinti, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek számára fenntartsa ezt az élő közösséget, mely a sikerélményen túl kiugrási lehetőséget is nyújt a tehetségeknek.
Havasi Tibort az állami gondoskodásban élő gyermekek sajátos lelkivilága, valamint személyes hitélménye inspirálja a dalok megírására, melyek legfontosabb üzenete a REMÉNY.
A mondanivalóhoz megtalálta azt a hangzásvilágot, amelyet a gyerekek elfogadnak és magukénak éreznek: az erő és szabadság életérzését közvetítik.
Sok neves zenész támogatja az egyedülálló kezdeményezést, a lemezfelvételeken olyan hírességek működnek közre, mint Pély Barna, Jamie Wincester vagy Bolyki Balázs.

„Felismertük, hogy a szeretet a legértékesebb ajándék, amit egymásnak adhatunk, és amit kaphatunk. Az igazi szellemi erő, mely kórusunknak valódi hitelességet ad: a szívből való éneklés.”

Szabó Balaázs02.jpeg

SZABÓ BALÁZS

A hazai, kortárs gospel zenei élet egyik legjelesebb és legkedveltebb képviselője, 2010-ben kezdett önálló produkcióba.
Azóta 4 albumot adott ki – az 5. nagylemez a tervek szerint 2018 őszén jelenhet meg.  
Szabó Balázs előadását a lendület, a jókedv, vidámság, a tánc és a megható pillanatok egyaránt jellemzik. Zeneiségét a pop, a funky és a gospel ötvözete adja – előadásai a saját szerzemények mellett a kortárs gospel körökben is ismert dalokra épülnek. Dalainak szövege és zenei hangzásvilága miatt az egyházon belül sokan határokat feszegetőnek tartják.
Az elmúlt évek során körülbelül 800 koncertet tudhat a háta mögött, Magyarország jelenlegi és történelmi határain belül is rendszeresen koncertezik, és az Egyesült Államokban élő magyarság körében is többször állt már színpadon.
3 éve „Rendhagyó osztályfőnöki óra és Iskolakoncert” sorozatot kezdett, járva az országot, sokezer diákot érve így el az Örömhírrel.

Balázs nem titkolt célja, hogy a vallásos, álszent, és megszokásokra épülő falakat ledöntve, természetesen képviselje az Evangéliumot – ennek fényében írja dalait, és végzi munkáját.

keresztkerdes.jpeg

KERESZTKÉRDÉS ZENEKAR

A live zenekar 2009-ben alakult, a jelenlegi, nyolctagú formáció 2014 óta dolgozik együtt. Az együttesben két énekes és rapper van, de esetenként vendégzenészekkel is kiegészülnek. Stílusuk a hiphop őszinte és hiteles gyökereire alapoz, de közérthető és populáris zenei eszközöket használ.
A zenekar egyházi háttérrel rendelkezik, így a legtöbb ilyen jellegű táborban és fesztiválon megfordult már, de rendszeresen játszanak budapesti klubokban is. Az együttes 2016-ban felléphetett a Papp László Budapest Sportarénában az Ez az a nap rendezvény nyitózenekaraként.
2017-ben az Irie Maffia rapversenyén elért negyedik hely mellett a Hangfoglaló Program támogatásának elnyerésére a legbüszkébbek.
2018-ban új számokra, klippekre és a „Félig üres” című EP őszi megjelenésére számíthat a közönség. Legfőbb céljuk, hogy jópár olyan ember ismerje meg a zenéjüket, akiknek jelen pillanatban még fogalma sincs arról, hogy léteznek.

„…súlyosan könnyed és légiesen masszív témák, folyamatos párbeszéd a színpadon és a színpad előtt állók között, rádöbbenés és felszabadulás, ’tényleg’ és ’nemár’, komolyság és fesztelenség. Az Üzenet. A lényeg.”


vissza

facebookyoutubeemail